Udruga Građana SPIRIT

Osim realizacije svojih ideja, glazbe i VIDEA, Spirotovci rado surađuju i na suorganizaciji događanja, pa se često osobe/udruge koje (ni)su iz Rijeke za support obrate Spiritu. Razlog tome, osim poznavanja “terena” po Rijeci i PGžupaniji (naročito Krk), je točnost i predanost u izvršenju dogovorenog, te podosta tehničkih resursa i poznavanje istih. Partner dobiva svojevrsni “ključ” u ruke s idejnom razradom.

Udruga Građana SPIRIT postoji od 1997. Od tada članovi udruge realizirali su više od 2.000 programskih dana, manjih i većih događanja. Jesu li događanja bila glazbena, informatička, pričala o ekologiji, umjetnosti, jesu li bila usmjerena ka starijima, mlađima ili bila za svih (koji se osjećaju mladi) ovisilo je o tome kakva je ideja “pogodila” autora. Ono što im je zajedničko da su to kvalitetni programi i da otvaraju neka nova pitanja i ruše granice.

Udruga Spirit i njeni članovi posjeduju jedan mali i drugi nešto veći razglas, DJ opremu, mikrofone, kamere i druge korisne stvari. Iako su djelovali u 2 veća prostora u kojima su se godinama dešavale razne aktivnosti, trenutno, zasad, na raspolaganju imaju samo mali ured, ali po dogovoru koriste prostore drugih udruga i javne prostore, ovisno o tome što se želi postaviti.

Dakle, prostor nije problem ni kad ga nema 😉 Spirit je ionako svugdje. Tijekom zadnjih nekoliko godina koriste naročito domove po Krku koji nisu imali dovoljno adekvatnog sadržaja, te su jako puno vremena bili prazni. Na taj način manja mjesta dobila su i svoju ponudu, koja je bitna naročito izvan sezone.

web stranica uduge Spirit je www.spirit-ri.hr tamo možete saznati više i kontaktirati odgovorne. Kontakt mejl je Info @spirit-ri.hr , voditelji preferiraju kontakt tim putem (a ne telefonom).

Od posebnih značajki možemo navesti da podržavaju vegetarijanstvo. Od karakteristika veseli i razigrani način komunikacije i rada, uz ipak čvrste zakone preciznosti i točnosti.

Kako bi se mogli dobro ” zezati”, moramo biti naročito ozbiljni 😉

Od događanja možemo spomenuti skoro svakotjedne manje projekcije, predavanja i slično, ali i veće seminare za nekoliko stotina ljudi, kao što su bili oni u Opatijskim hotelima koji su izazvali lavinu interesa za medicinsko korištenje konoplje (gost Rick Simpson, prije nekoliko godina). Taj je događaj kamerama streaman uživo putem internet stranica. Osim Rijeke i Krka, udruga često gostuje i po drugim gradovima posredstvom svog festivala filma UHVATI FILM i programa DREAMDANCE. Spiritova video sekcija realizira VIDEO priloge za dane volontera i druge prigode.

Ukoliko želite poouzdanog partnera i mislite da imate program koji Spirit može i želi podržati slobodno se obratite. Ukoliko je vašem programu potrebna multimedijalna podrška, zvučna kulisa, glazba napravljena ili izabrana posebno za tu prigodu, ili snimanje kamerama iz više kuteva, prijenos uživo na internet, na pravom ste mjestu. Ostaje da još jednom ponovimo, Spiritovci rade isključivo programe koji ih temom zainteresiraju. Srećom, šireg su kruga interesa 😉

Osim ove stranice, članovi trenutno uređuju i radio emisiju PORILUK na Radio Korzo.