Što je poRiluk?

Poriluk je biljka srodna luku, češnjaku i vlascu. Poriluk je dvogodišnja zeljasta biljka, visoka do 85 cm.  Odlična je u varivu sa krumpirom i slanutkom ali primjene su mnogobrojne.

 


porilukich

PoRiLuk.com je stranica srodna portalu, “dvaput-tjedna” čudnovata biljka koja najmanje dvaput tjedno objavljuje najave, vijesti i razmišljanja. Odlična je za razbibrigu i dobar je smjer da nešto saznate o raznim stvarima, pa su primjene mnogobrojne.

Autori sami odgovaraju za ono što napišu u svom textu, isto kao što organizatori događanja odgovaraju za svoje događanje! Stoga njih zovite da ih hvalite i kudite.

Ova naša biljka nije odgovorna za svaku muhu, pčelu i komarca koja sleti na nju, niti je mogla znati gdje je prije i nakon nas bila, i što je ta letjelica radila. Dakle ako imate nešto za pitati ili reći, a tiče se specifične najave, objave – obratite se onome tko ju potpisuje.

“Ovi koji su biljku posadili” htjeli su da se biljka razvije u smjeru:

– zdrave hrane, kreativnih aktivnosti, tolerancije i ljubavi, i srodnih aktivnosti.

Nećemo zaljevati ovu biljku vijestima i mislima koje se tiču politike, mučenja i ubijanja životinja, nasilja, promocije žestokog alkohola…

Zadržavamo pravo da Vašu vijest proglasimo pesticidom i ne objavimo je 😉

Sve napisano na našim listovima i granama možete dijeliti uz potpis izvora (i autora).

PoRiLuk.com postoji već desetak godina, a obnovljen je u Lipnju 2015. nakon dvije-tri godine tehničkih problema, stanke i ponešto izmjenjene koncepcije. Od 2016. pokrenute su i radio emisije, kao i PorilukTV kao najnoviji kutak.

UVJETI OBJAVE (vrijedi od 2.4.2019.):
– svaki post nešto “košta” radi razmjene energije, i vi i mi sami donaciju dajemo da bi ovaj vrt poriluka postojao. Svi koji žele biti na stranici pozivaju se da doniraju, jer od tog ćemo “održavat biljke” i “zaljevat vrt”.
Objava najave predložena donacija je – 50kn dnevno.
Za 7 dana objave darujemo još 2. Najava je uz to spomenuta i u radio emisijama.
za 15 dana objave darujemo centralni baner, te mogućnost gostovanja u emisiji.
Za tekst koji napišemo o vašoj radionici potrebno je da prisustvujemo radinici.
Svi drugi prijedlozi i mogućnosti su stvar dogovora 😉
Ukoliko imate više objava mjesečno, sami predložite mjesečnu ili godišnju “pokaznu donaciju”, po Vašem izboru. Ulažući u ovaj vrt, osiguravate si mjesto pod suncem i “granu na kojoj ćete sjedit”. Možda i ručak 😉
Ono što vam obećavamo je apsolutna ljubav prema vašoj najavi i objavi,
Šeranje, komentiranje (ne nužno i slaganje sa stavom!) i neku drugu pomoć koju možemo pružiti, Ako možemo (pitajte). Apsolutno je dobrodošlo da i sami “zaljevate vrt”, i šerate vijesti sa ove stranice (naravno ako su Vam OK). Vrt će pobirat i od njega ručak radit onaj tko ga održava, dakle to možete biti i Vi.
Ono što još obećavamo je da (osim dva banera od frendova) OVA STRANICA NEĆE BITI OPTEREĆENA REKLAMAMA koje tlače i razlijevaju se po stranici: stoga ako vas nešto zanima odite pa to kupite i nagradite autorov trud, sami,  bez da Vas netko sili i vuče za rukave. Fair enough?
Kao što je navedeno, zadržavamo pravo da odbijemo objavu, kad  imamo “ustajanje na lijevu nogu” … no shvatit ćete brzo koja je noga prava
Nemamo ih puno…
Kakogod većina svega je po dogovoru…
a put kojim Vaša uplata ide je:
Udruga građana Spirit, Korzo 2a, Rijeka
opis: Donacija za Poriluk.com
Raiff bank: HR5824840081101433141
SVE DONACIJE IDU ZA ODRŽAVANJE BILJAKA I ŠIRENJE OVOG VRTA!
ISKLJUČIVO TAKO! Nitko nije zaposlen, niti ubire prihod.
Ako budemo trebali gradit vile-trokatnice obećavamo da ćemo Vas o tome izvjestiti prije neg počnemo uzimat lovu od stranice, pa ako nam donirate i za takve kuće, onda OK 😉
info@spirit-ri.hr