Iscjeljenja i čuda se događaju!

I znanost je počela priznavati ono što su šamani, iscjelitelji i duhovni učitelji znali tisućljećima. Istraživači poput Bruce Liptona, Ph.D. su pokazala da naše misli, svjesno ili nesvjesno, imaju dubok utjecaj na naše tijelo – na staničnoj razini i na samu našu DNK.

 

Vrijeme je pokazalo da negativan govor i negativna vjerovanja negativno utječu na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, vrijedi i obrnuto. Kada živimo u bezuvjetnoj, istinskoj ljubavi – čuda se događaju.

Uzmimo priču o ženi koja boluje od raka u fazi IV. Njeno tijelo je opustošeno od konvencionalnih terapija – izgubila je kosu i jako smršavjela, naglo je ostarjela, te je osjećala veliku bol. Ona je u suštini umirala. Kasno jedne noći, dok je stajala ispred ogledala, gledajući svoje ispijeno tijelo, osjetila je  nevjerojatno, svesrdno suosjećanje prema sebi.

Počela je s ljubavlju razgovarati sa svojim tijelom, kao što bi razgovarala s malim, uplašenim djetetom, govoreći mu koliko ga voli.  Također je izrazila žaljenje što nije ranije pokazala svom tijelu istinsku ljubav i poštovanje. Njezin razgovor je trajao neko vrijeme.

Otišla je u krevet osjećajući mir i zadovoljstvo koje nije osjetila godinama. Danas govori kako je to bio početak njenog zapanjujućeg oporavka.

Svaka misao je važna

Mi obično ne obraćamo mnogo pažnje mislima koje nam se vrte po glavi – što je velika pogreška. Evo zašto. Negativan govor koji zuji u pozadini našeg mozga – naše stanice slušaju 24 sata/7 dana u tjednu. Kao što Ian Brown ističe u „Korisne stvari koje trebamo govoriti našim stanicama“: “Stanice gomilaju emocije, misli i prijašnja iskustava – i sve to čuvaju dok im ne kažemo da otpuste.”

No, dobra vijest je da naše stanice apsorbiraju i mile, ohrabrujuće, pozitivne misli i riječi. Još se živo sjećam Tibetanske poslovice koja kaže da se Svaka misao – Sve do jedne – broji. U to vrijeme sam mislio: “Da, kako da ne!” Sada znam bolje. Čak i znanstvenici shvaćaju da se DNK može reprogramirati riječima i frekvencijama.

Umjesto da bezglavo bombardiramo naše stanice nekorisnim mislima i uvjerenjima, možemo se početi iscjeljivati prvo spoznajom da nismo samo mozak koji je podržan od strane nekonzistentnog tijela – nesretna orijentacija u većini zapadnih društava danas. Mi smo zapravo vrlo inteligentan sustav u kojem svaki dio ima svoju jedinstvenu svijest koja doprinosi cjelini.

Pozitivan govor tijelu za ozdravljenje

Medicinska intuitivna savjetnica Caroline Myss sjeća se vremena kad je dobila snažne “poruke” tuge i zbunjenosti iz jetre klijenta. Kada je Caroline upitala ženu o tome, klijentica je plaho priznala da je gajila ljutnju prema svojoj jetri jer nije funkcionirala kako treba.  Isto vrijedi i za svaki organ i stanicu u tijelu – svi slušaju (i odgovaraju) na naše misli.

Kada jednom shvatimo tu nevjerojatnu međuovisnost u nama, možemo razviti ljubav i odnos pun  poštovanja s našim tijelom, organima i stanicama. Stišavanje uma kroz meditaciju i slušanje našeg tijela je dobar prvi korak. Bit ćete iznenađeni informacijama koje poput mjehurića izlaze na površinu.

Tada ćemo našem dragom tijelu (bolesnom organu) moći reći naglas dvije jednostavne riječi s iskrenom namjerom:

Volim te.

Neki počinju sa specifičnim problematičnim područjem, drugi umataju cijelo tijelo ljekovitim riječima.

Izvor: wakeup-world / prijevod ATMA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.