Bolest je posljedica nedostatka ljubavi kao jedine sile koja pokreće proces samoiscjeljenja

Svoje nervoze i depresivna stanja ne trebamo smatrati bezazlenim, već moramo znati da su duboko ukorijenjeni u energetskoj matrici koja je hrani.

Sve što postoji u univerzumu ima svoju specifičnu frekvenciju i emitira zvuk. Priroda emitira različite zvukove koje naša čula ne registriraju, dok na grubljem nivou mi stalno registriramo buku i zvuke raznih strojeva, automobila, kućanskih aparata, zvonjavu telefona i razne pjesme koje su sve manje ljubavne, a sve više usklađene s najnižim, da ne kažem animalnim nivoima ljudskog bića, u kojima je poanta na seksu, prevari, fizičkim strastima, novcu, alkoholu, skupim automobilima uz prigodne izvođače koji ispod svojih silikonskih maski emitiraju toliku količinu patetike, ostavljenosti, prevarenosti, povrijeđenosti, osvetoljubivosti, egoizma…

Takav energetski obrazac zatomljuje istinsku potrebu za ljubavlju koju ima svatko od nas, što u suštini predstavlja vezu s Bogom, jer mi s njim nismo povezani preko svog posjeda i novčanika, već onim što nosimo u srcu.

U takvom energetskom okruženju ljudi su postali jako nesretni i depresivni, psihički nestabilni, nervozni i emocionalno prazni i zatvoreni. Kao laici, u trci za svakodnevnim obavezama, mi ne obraćamo previše pažnje na tu negativnu silu, već joj se predajemo i ostajemo nezaštićeni i prepušteni tamnoj kiši energetskog otpada.

S obzirom da je srce naša centrala preko koje se spajamo s univerzumom, sav taj otpad se transformira u različite emocionalne obrasce i deponira preko srčane čakre. Mi ga poput usisivača uvlačimo u svoje energetsko tijelo i ono tamo ostaje toliko dugo dok ga ne očistimo iz svog tijela, ili dok ne postane hrana našim stanicama koje s vremenom tijelo dovode u stanje bolesti.

Negativne zvučne vibracije stvaraju emociju straha i oslabljuju naše energetsko polje te pod pritiskom takvog tereta mi tonemo svakim danom dublje i suočavamo se s raznim njegovim manifestacijama u obliku negativnih misaonih obrazaca, fobija, stresa, depresije, osjećaja težine, slomljenosti, emocionalne i psihičke inhibiranosti, bolesti, neuspjelih emocionalnih veza, neispunjenih ciljeva. Kada se naš energetski nivo toliko “spusti” on doseže nivo podzemlja (pakla) gdje se naša (nesvjesna) psihička energija vezuje za najniže astralne energije i otpad.

Koliko nas uopće obraća pažnju na melodičnost glasa i kakve tonove uglavnom koristimo pri komunikaciji? Uglavnom komuniciramo brzo, odsječeno, preglasno, pregrubo pa i agresivno, koristeći terminologiju ega, nastojeći da sve prilagodimo osobnoj vrijednosti i koristi, a pri tome se snažno oklopljujemo i branimo od, ne daj bože, izljeva kakve emocije, nježnosti ili otkrivanja drugima koliko nam je stvarno loše, koliko smo prazni, nezadovoljni, koliko imamo potrebu za ljubavlju…

U takvom stanju srce ostaje pod teškim katancem, a naš emocionalni vrtlog usporen, zaustavljen, zanemaren…kao “u današnje vrijeme ljubav nije prioritet…ima mnogo prečih stvari…obaveze, posao, djeca, financijski problemi” – što je ustvari najveća laž kojom pritišćemo i gušimo ono najvažnije u univerzumu – ljubav kao izvor života i stvaralačku energiju.

Ne možemo ni pojmiti koliko naš glas ima iscjeljujući učinak, ako dolazi iz srca, ako riječi izgovaramo smireno, odmjereno, melodično i s ljubavlju. Šamanska mudrost kaže da je zvuk jedan od ključnih iscjeljujućih faktora, oni pjevaju icaro – iscjeljujuće pjesme koje oslobađaju blokiranu energiju. U svim oblicima duhovnog iscjeljivanja koristi se zvuk – isto tako, molitva ima veoma jak, oslobađajući utjecaj na blokirane podsvjesne sadržaje.

Poslušajmo kako zvuči icaro:

Netko je u šali rekao: ne postoje zdravi ljudi, postoje samo nepregledani, jer je činjenica da smo skloni vući bolest sve dok ona ne izađe na površinu u svom najbolnijem obliku. Ali smo generalno, zaista bolesni – bolest je energetsko stanje, poremećaj energije koji je posljedica nedostatka ljubavi kao jedine sile koja pokreće proces samoiscjeljenja.

Zapitajmo se što (energetski) bolesna osoba može privući u svoj život, osim onoga što već ima u sebi. Tu pronalazimo istinu u onoj staroj narodnoj izreci “para na paru…” ili “kud će kuga neg’ na svoju majku”, sjeme se s vremenom razvija u plod i kada ugleda svjetlo dana mi imamo konačan rezultat onoga u što smo ulagali energiju.

Ako smo energiju uložili u stanja straha i negativna očekivanja, kad-tad ćemo ugledati izdanak, plod na svjetlu dana u vidu bolesti, depresije, neimaštine, loših odnosa i sl. Depresija je najbolji znak da smo zaglavljeni u “kanalizaciji”. Neke osobe (u današnje vrijeme je to sve češći slučaj), kada energetski padnu toliko nisko, potpuno gube kontrolu nad svjesnim dijelom svoje ličnosti, gdje se razuzdava onaj nesvjesni nivo gdje je zakrpljen astralni otpad i u takvom stanju se čine  zločini nezamislivi svjesnom umu.

Zato svoje nervoze i depresivna stanja ne trebamo smatrati bezazlenim, već moramo znati da su duboko ukorijenjeni u energetskoj matrici koja je hrani.

duhovni-razvoj.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.