Živa i mrtva voda

Informacije skrivene u vodi utječu na naše zdravlje. Od davnina slušamo priče o “živoj” vodi i njezinim iscjeljujućim svojstvima. Postoji li zaista takva voda ili je to samo plod mašte narodnih kazivača? Nepobitna je činjenica da je voda najbitniji element na Zemlji. Bez nje život na našoj planeti nije moguć. Ona izravno utječe na pravilno funkcioniranje svih naših organa te je stoga svakodnevno trebamo unositi u dovoljnim količinama. No, to nije sve. Voda je zapravo mnogo više od H2O. Najnovija istraživanja pokazuju da voda ima “pamćenje”. Informacije u vodi koju pijemo mogu utjecati na našu produktivnost, raspoloženje, čak i zdravlje.

 

Je li voda živo stvorenje?

Japanski znanstvenik Masaru Emoto nedavno je proveo opsežno istraživanje toga kako voda reagira na različite utjecaje, poput glazbe, misli i riječi. Dobio je iznenađujuće rezultate.

Prirodna voda koja je poticala iz planinskih potoka ili izvora, kao i voda nakon molitve, klasične glazbe i pozitivnih misli, formirala je savršene kristale nevjerojatne ljepote. Kristali zagađene i stajale vode su bili nepravilnog i deformiranog oblika.

Destilirana voda uopće nije imala kristalan oblik, ali kada joj je rečeno “hvala” ili joj je upućena ljubav i pažnja, i ona je formirala prelijepe kristale.

A ako bi se na bočici s uzorkom vode napisalo “Adolf Hitler”, ili bi se taj uzorak izložio glazbi poput tehna ili heavy metala, ili bi joj se uputila neka pogrdna riječ, voda bi odgovarala ovakvim tipom amorfnih struktura.

Istraživanja dr. Masarua Emota potvrđuju da je voda “živa” i ima pamćenje. Kada je pijemo, informacije koje se nalaze u vodi prenose se na nas.

Voda posjeduje sposobnost umnažanja i pamćenja informacija. Mogli bismo reći da voda oceana pamti stvorenja koja žive u oceanu. Ledenjaci bi mogli sadržavati milijune godina povijesti naše planete.

Voda kruži planetom, teče kroz naša tijela i širi se čitavim svijetom. Kad bismo bili u stanju pročitati informacije sadržane u pamćenju vode, čitali bismo pripovijest epskih razmjera.

“Razumijevanje vode donosi nam razumijevanje svemira, prirodnih čudesa i samoga života.” – Masaru Emoto, “Poruke skrivene u vodi”.

Dva lica vode

Austrijski naturalist, filozof i izumitelj Viktor Schauberger još je prije stotinu godina proučavao svojstva vode. Schaubergerova polazna točka, nadahnuta njegovim intuitivnim uvidima i potvrđena brojnim iskustvima, jest da je voda živi entitet. To znači da ima svoju strukturu i osobine. Ona diše i prolazi kroz procese umiranja i obnavljanja. Može biti zdrava ili nezdrava.

On se usredotočio da shvati kako se procesi života manifestiraju kroz vodu i kako te procese možemo voditi za dobrobit svih. Schauberger je opisivao prirodnu vodu, onu koja izranja iz gorskog izvora kao OPLEMENJENU VODU. Patentirao je uređaj u obliku jajeta koji vodu iz slavine pretvara u izvorsku vodu visoke kakvoće. Pomoću ovog uređaja, voda može ponovo upijati neophodne elemente i vratiti svoju energiju.

Schauberger je na sebi ispitivao takvu vodu i uvjerio se u njezino blagotvorno djelovanje. Prijatelji i znanci su doznali za to i zatražili da je i sami kušaju. U nekoliko tjedana počele su kolati priče o izvanrednim oporavcima od kroničnih oboljenja. Bubrežni kamenci, reumatizam, malarija – sve se smanjivalo nakon što je oboljeli popio nešto vode iz Schaubergerove jajolike posude. Čak su opadala i oboljenja od raka.

Međutim, u Austriji je zakon samo kvalificiranim liječnicima omogućavao da liječe ljude, a vlasti su za to doznale. Smatralo se da je njegova voda nelegalna te je nažalost bio primoran prekinuti istraživanje.

Olof Alexandersson je napisao odličnu knjigu “Living water“, u kojoj možete saznati više o otkrićima Viktora Schaubergera, koja mnogi znanstvenici danas smatraju revolucionarnima.

Informirana voda

Tajna pamćenja vode krije se u njezinoj strukturi. Voda se sastoji od takozvanih klastera. Molekula vode je dipol – što znači da ima jedan pozitivan i jedan negativan pol i oni se međusobno privlače. Molekule se zato povezuju preko vodikovih mostova u lance molekula višeg reda, makromolekule, koje nazivamo klasterima.

Postoji beskonačan broj kombinacija povezivanja, a svaka geometrijska struktura skriva u sebi određenu energijsku informaciju. Zbog toga voda može prenositi bezbroj informacija.

“Živa” voda, ili voda koja ima pravilnu kristalnu strukturu, boljeg je okusa i pozitivno djeluje na naše zdravlje i raspoloženje. Ova činjenica je danas dokazana brojnim istraživanjima. Biljke koje su zalijevali takvom vodom, rasle su brže, bile su otpornije na bolesti i davale više plodova.

U povijesti postoji i bezbroj primjera čudesnih iscjeljenja uz pomoć “žive”, “svete” ili takozvane energizirane vode.

Ali koja je to – “živa voda”? Gdje je možemo pronaći?

Živa je voda prirodna i čista voda iz izvora ili takozvana informirana, programirana ili energizirana voda.

Voda se može programirati na više načina – uz pomoć glazbe, boja, fraktala, molitvi, afirmacija, orgonske energije.

Programiranjem vode ne samo da se vraća njezina prirodna struktura, već se i smanjuje njezina genotoksičnost (zagađenost teškim metalima, klorom i pesticidima).

Alternativa za Vas