Univerzalni zakoni

U svijetu kakvog poznajemo postoje društvena uređenja koja su „uokvirena“ zakonima koji određuju na koji način će društvo funkcionirati. Budući te zakone donose izabrani pripadnici tog društva koji igraju svoje uloge te su, kao i svijet oko njih, podložni promjenama, tako se i ti zakoni mijenjaju i donose novi. Upravo zato što se mijenjaju ne možemo ih nazivati zakonima već propisima ili pravilima jer zakon je koncept koji opisuje prirodu i ponašanje Apsolutnog, nepromjenjivog, Bića, tj. Onog što je srž svake Kreacije te je, stoga, Zakon po definiciji nepromjenjiv. Za razliku od Zakona, propisi i pravila opisuju i/ili uređuju funkcioniranje relativne, promjenjive, istine te su zbog toga i oni sami podložni promjenama.

E sad kad govorimo o Zakonima, postoji ih nekoliko:

  1. JA JESAM

Ono što svatko od nas naziva svojim JA uvijek je u svakom iskustvu prisutno i svjesno inače iskustvo ne bi bilo moguće. Po definiciji nešto što JEST ne može ne biti i isto tako ono što NIJE ne može odjednom početi postojati. Dakle, TI uvijek jesi i ne možeš ništa učiniti kako bi to promijenio. Možeš mijenjati svoj izraz ( formu, tijelo ), ali ne možeš prestati postojati.

  1. Sve promjene se događaju OVDJE i SADA

Misli, emocije, senzacije tijela, percepcija Svijeta, svi oni se konstantno mijenjaju, dolaze i odlaze, ali to čine u nepromjenjivom „polju“ kojeg nazivaš JA ( Svijest, Biće..). Stoga kad kažemo da se sve događa OVDJE ne misli se na prostornu lokaciju jer gdje god da jesi uvijek kažeš OVDJE sam. Isto tako kad kažemo da se sve događa SADA ne misli se na vremensku lokaciju jer i kad pričaš ili se prisjećaš prošlog događaja ili maštaš o budućem uvijek to činiš u SADA. Dakle, OVDJE i SADA su oznaka za Svjesnog, uvijek prisutnog, Tebe.

  1. JA sam SVE i SVE je JA

Iako naizgled doživljavamo postojanje „drugih“ bića i predmeta „oko“ sebe i misli, emocija i senzacija „u“ sebi istina je potpuno drugačija. Ono što percipiramo kao „drugo“ je prikaz nas samih u nekoj drugoj vibraciji (frekvenciji). Zato cijeli Svijet i sve što doživljavaš si TI i ono što činiš „drugome“ ( biću ili predmetu ), činiš SEBI.

  1. Ono što daješ (zračiš), to i dobivaš (privlačiš)

Poznato još i pod nazivom Zakon Karme.

Stoga, ukoliko bi volio iskusiti predivan partnerski odnos pun ljubav ili pak obilje u obliku zdravlja ili materijalno, trebaš sve to najprije biti sam sebi…i partner i osjećati se potpunim i ispunjenim i zdravim, vitalnim i punim energije… A kako sve to biti? Odgovor se krije u poznavanju sebe, onog prvog zakona JA JESAM, i svoje prirode jer sve to čemu težimo u životu već jesmo u svom prirodnom stanju. Zato onog trenutka kad postanemo svjesni sebe i svoje prirode, a to je mir, ljubav, radost, obilje… tada ćemo doživjeti i svijet oko sebe kao mirno mjesto puno ljubavi, radosti i obilja, tj. kao RAJ.

  1. Sve se mijenja, ali srž ostaje nepromjenjiva

Ako ćemo ovdje reći istinu onda moramo reći da „sve“ niti ne postoji. Ono što postoji je Biće svjesno sebe (drugo ime je JA JESAM) koje pulsirajući, vibrirajući stvara iluziju postojanja „drugog“ kako bi spoznalo i iskusilo svoj beskonačni potencijal kroz razne perspektive i kutove promatranja samog sebe.

Npr. Stablo si TI koji vibriraš određenom frekvencijom međutim postaješ svjestan ljepote te forme (u ovom slučaju stabla) tek kad ju promatraš iz perspektive druge svoje vibracije, npr. forme čovjeka.

I za kraj…

Promatrajući svoje trenutno iskustvo, bez da se oslanjaš na znanje iz prošlosti, možeš ne samo vrlo lako prepoznati sve ove Zakone nego i spoznati da si cijelo vrijeme slobodan, potpun u ljubavi i miru.

 

Hermina Grbac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.