U VRTIĆ BEZ SUZA

Radionica za roditelje: U VRTIĆ BEZ SUZA

Polazak djeteta u vrtić stresna je situacija i za dijete i za roditelje. Možemo li ju olakšati?
Na radionici naučite kako smanjiti stres, olakšati djetetu privikavanje i pomoći mu da se što prije snađe u novoj okolini.

Radionica je namijenjena roditeljima čija djeca kreću u vrtić, no vještine i znanja koja se usvajaju bit će korisna svim roditeljima, i to u svim situacijama odvajanja djece od roditelja (ostanak kod rodbine, putovanja i sl.)

Cilj radionice je jačanje roditeljske kompetencije i samopouzdanja u situacijama odvajanja djeteta od roditelja. Budući da djeca najprirodnije uče modelirajući (kopirajući) ponašanje odraslih, ponajprije roditelja, samopouzdanje roditelja olakšat će djeci da se osjećaju sigurno.
Roditelji uče vještine koje im omogućuju da prepoznaju i promijene stanja i uvjerenja koja im otežavaju interakcije s djecom, te kako da usklade svoju verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Budući da su djeca posebice osjetljiva na neverbalnu komunikaciju, usklađivanje onoga što im govorimo s neverbalnom porukom koju šaljemo omogućuje nam da u djece stvorimo osjećaj sigurnosti i povjerenja.
Tijekom radionice roditelji će također vježbati kako proširiti pogled i razumijevanje situacije, i kako učinkovitije reagirati u komunikaciji sa svojim djetetom, posebice vezano uz pripremu djeteta za vrtić.
Sva pitanja roditelja su dobrodoša i tijekom radionice poslužit že za razvijanje novih načina komunikacije i postupanja u konkretnim situacijama.

Trajanje radionice: 3 sata
Cijena radionice: 150 kn. Za roditelje koji dođu u paru popust 25%.

Mjesto i vrijeme održavanja radionica:
• PULA – 26. kolovoza 2015. od 17.30 – 20.30 sati
Dječji vrtić Zvjezde
RIJEKA – 27. kolovoza 2015. od 17:30 – 20:30 sati
Centar eMOTIVA, Zanonova 1, 51000 Rijekadice, Koparska ulica 31a, Pula
• ZAGREB – 31. kolovoza 2015. od 17.30 – 20.30 sati
Kastrapeli d.o.o., Mihovljanska 25, Zagreb
• SAMOBOR – 7. rujna 2015 od 17.30 – 20.30 sati
POU Samobor, Trg Matice hrvatske 3

KASTRAPELI d.o.o.
Zagreb, Mihovljanska 25
Tel. 098 529 442
www.kastrapeli.hr

Za sve radionice obvezne su prijave. KLIKNI ->

-> Obavezna prijava <-