Teorija praska, velikog

Kao da se desio veliki prasak. Sve što sam prije mislio da znam, i bio siguran da znam, sad se pretvorilo u jedno veliko ništavilo i ostao je samo upitnik iznad glave. Možda čak i više od jednog upitnika. Teško je čuti što ti govore jer i ono što si dosad slušao ostalo je pod tim upitnicima. Možda neke tuđe istine koje si progutao i prihvatio kao svoje, možda su njima i bile istine, a možda nisu ni njima, ipak, kao da nisu tvoje staze.

Sjedeći na podu kao malo dijete, samo što ne sišem palac simulirajući povratak na početak (ako je to početak, jer ni to nisam siguran), proliven kišom, opečen suncem, smrznut mrazom, uplakan od nemoći da razvrstam žito od kukolja života.

Znam da je dobro da se poruše kule od karata koje nisu bile čvrstih temelja a ni zidova, pak neopremljen na vjetrometini nije zanimljivo nepozvan stajati. Pravi muškarac se ne bi žalio, borac samuraj, fajter. No, sad sam na početku pa sam tek slinavo uplakano dijete. Jesam li sjeo pred trgovinu da me netko podigne u naručje i kupi mi slatkiš? Jesam li to propustio nekada davno uraditi ili su mi propustili uraditi pa je sad flešbek tog trenutka, možda nije ni bitno.

Mogu li sam kupiti taj slatkiš? Znam li točno kakav uopće želim? Mogu li sam sebe zagrliti i nasmijati se sam sebi tako da smijeh bude zarazan pa da se i sebi sam nasmijem i ja? A što bi točno bilo smiješno?

Da smo se ukakili? Da, ali to rade djeca,… rade i starci… a nekad i napola puta…

Dignuti se i obrisati možda nije toliko teško, ali kakica je tako topla u one hladne dane dok sjediš na podu, a mokraća tako vruća zimi, a ljeti hladi kad se ohladi. Pa tako sjediš dok godišnja doba prolaze mimo tebe, čekajući da se trgovina otvori i da se odnekud pojavi slatkiš.

Možda dosadi a možda je jednostavno tako sad “zabavno”. Uostalom koja je druga igra pametnija i korisnija od ove trenutne? Da idem u školu? Da igram neki sport? Da prodajem u trgovini? To je samo jedna od uloga koju mogu izabrati. Isto kao i ona da sjedim ukakan na podu.

U nedostatku bolje ideje mogu otvorit youtube kanal, danas svatko dođe do svojih followera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.