Stvarajmo život, a ne otpad – donirajmo i darujmo drvca!

Zelena akcija zajedno s udrugama Eko Zadar i Eko Zrmanja pokrenula je blagdansku online kampanju pod nazivom Svim’ na Zemlji – daruj drvce!. Ovom akcijom prikupljaju se donacije za kupnju mladica koje će poslužiti za pošumljavanje požarišta u Zadarskoj županiji. Kampanja je započela 13. prosinca 2017. godine i traje do 15. siječnja 2018. godine, te potiče građane i građanke da (npr. umjesto kupovine novogodišnjeg drvca ili konzumerističkih blagdanskih poklona) doniraju za pošumljavanje Dalmacije.

Po svojim preferencijama ili u skladu s naklonostima osoba kojima drvca poklanjate, odaberite:Tibor Stribor, Borka Samoborka, Boromir Smrekić i Božica Jelinek ovdje čekaju na upravo Vas! Svakom od ova četiri drvceta dodijeljena su ljudska obilježja kako bismo se podsjetili da su u požarima mnogi stanovnici izgubili i domove…

Minimalnom donacijom od 20 kn na broj računa HR1924070001500000727 (račun Eko Zadra) možete osigurati sadnju mladice drvca, vrste prigodne za sadnju na odabranom području. Mladice će prvo biti posađene u rasadniku i zbrinute do jeseni 2018., kada će udruge Eko Zadar i Eko Zrmanja, u suradnji s lokalnim volonterima i volonterkama te uz stručno vodstvo hrvatskih šumarija i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, posaditi mlada drvca.

Kampanju je volonterski zamislila i organizirala entuzijastična skupina građana i građanki educiranih tijekom ovogodišnjeg, jubilarnog, Jesenskog eko-seminara, jednog od najstarijih obrazovanih programa civilnog društva u Hrvatskoj. Realizaciju ove kampanje potpomogli su Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu projekta School of Sustainability

Više o kampanji i kako sudjelovati (zabavno je i lako! 🙂 pročitajte na poveznici i Facebook događaju, te slobodno proslijedite informaciju.