ŠTO JE TIJELO?

Da li si se ikad zapitao kako doživljavaš svoje tijelo? Tu ne mislim na sve ono što si pročitao o svom tijelu ili kako bi trebao više brinuti o njemu. Mislim na konkretno iskustvo svog tijela.

Od čega se sastoji to iskustvo? Koliko si uopće svjestan tijela tijekom dana i onda kada jesi, da li si svjestan u biti tijela ili nečeg drugog?
Ova pitanja su možda nejasna jer jako rijetko ili pak nikada ne razmišljamo na taj način.
Pa da ti možda malo pomognem. 🙂
Kada obavljaš svakodnevne poslove i aktivnosti pažnja ti je uvijek usmjerena na ono šta radiš ili na misli tj. strategiji da znaš kada i kako ćeš nešto obaviti…pojam tijela je ovdje malo zastupljen. Kada hodaš ulicom ili voziš auto opažaš situacije, ljude…svijet oko sebe…opet tijela nema…u biti koristiš ga automatski bez da misliš o tome. Kada spavaš svaki pojam o tijelu i svijetu oko tebe nestaje. Zar ne?
Koliko si tijela do sada promijenio? I iako si uvjeren kako imaš samo jedno tijelo kada bi malo promotrio svoje iskustvo vidio bi da trenutno nemaš tijelo novorođenčeta, niti nešto većeg djeteta. Možda više nisi ni tinejdžer, a ni mladolik više. Zašto si onda vezan toliko za tijelo koje je ionako svake sekunde drugo tijelo, ali su promijene toliko sitne da ih ne možeš primijetiti.
Šta je to šta čini pojam tijela?
Pa to su SENZACIJE. Toplina, hladnoća, trnci, strujanje, vibriranje, energija…
Tijelo se mijenja obzirom na naše stanje bića. To znači da ako si loše volje ili imaš osjećaj da se ne možeš pokrenuti, tijelo će ubrzo poprimiti takvo stanje. Ako vjeruješ da godine nose svoje i da je starenje normalno i neizbježno onda će tijelo i to pokazati. Dakle, pazi koja su ti uvjerenja. Ti si apsolutni kreator svega u svom svijetu pa tako i tijela. Ako se osjećaš mladim, poletnim, ispunjenim, kreirat ćeš tijelo koje će podržavati tvoju odabranu energiju ili stanje.

Eto toliko za sada od mene na tu temu. 🙂
Ako sam te ostavila sa upitnicima slobodno mi se javi na:
hermina.grbac@gmail.com

Uživaj u svakom trenutku i istražuj sebe, jer otkriće sebe najveće je čudo koje postoji.

Hermina Grbac