ŠRI JANTRA SJEVER (Shree yantra north)

ŠRI JANTRA SJEVER (Shree yantra north)

Treća podvrsta Šri jantri je ŠRI JANTRA SJEVER.

Osnovni oblici ove jantre, ali i svih Šri jantri, jesu KVADRAT kao simbol zemlje, strukture i stabilnosti koji drži energiju jantre unutar sebe. KRUG kao simbol cjelovitosti i jedinstva simbolizira kretanje, kruženje i razvoj. TROKUT simboliziraju aktivne sile stvaranja te kao element vatre nosi žudnju za duhovnim razvojem. LATICE LOTOSA predstavljaju čistoću i svjesnost. Dok BINDU točka u sredini jantre nas povezuje sa eterom. Oko nje se sve se neprestano vrti dok u samoj njoj sve miruje, ali i iz nje ponovno nastaje sve.

U VASTU ova ŠRI JANTRA SJEVER postavlja se na SJEVER prostora u kojem boravimo. Sjever je izražen kroz element VODE i ZRAKA. Pogotovo ju je bitno postaviti kod oštećenja SJEVERA- ako nedostaje taj dio, nema otvora ili vrata, tu je WC, teški predmeti, mračne i prljave prostorije, na parceli na tom dijelu ima najmanje prostora ili je tu objekt ili brdo koji zaklanja povoljan energetski tok, uzvisina je u tom smjeru. Može se postaviti i iznad glavnog ulaza u tom smjeru. Isto tako postavlja se kod radnog mjesta u SJEVERNOM smjeru. U svim ovim slučajevima može se postavljati u kombinaciji sa JANTROM MERKURA koju pojačava.

Osim navedenih funkcija ŠRI JANTRA može da energizira hranu, piće i druge stvari. Jednostavno položite hranu ili piće na nju i ostavite ih na njoj nekoliko minuta ili duže. Pri tome ravna strana središnjeg trokuta treba biti okrenuta na ISTOK.

Više na http://www.maliganes.hr/category/vastu-postojeci-objekti-zanimljivosti/

Margito Jušić, ing. građ., đotiš i vastu savjetnik i projektant (14.04.2017.)