Joga smijeha i Zvučne zdjele

Joga smijeha održati će se u utorak 28.11. u terminu od 19:00 – 20:30 sati.
Sa meditacijama sa zvučnim zdjelama započinjemo u petak 01.12. od 20:00 – 21:00 sat.
Obje aktivnosti će se održati u prostoru Udruge Porta Libertas, na adresi Korzo 2a / 5.kat.
Prostirke ponesite sa sobom, te preporučam bočicu sa vodom i dekicu za meditaciju.  
Potrebno je doći 10-tak minuta ranije.
Prilog za sudjelovanje je 50kn po dolasku, za članove Udruge Porta Libertas 40kn.
Dođite i pridružite nam se!
Niže u mejlu možete pročitati više informacija o Jogi smijeha te o Meditaciji sa zvučnim zdjelama. Više informacija o Udruzi Porta LIbertas potražite na njihovim FB stranicama.
Lijepi pozdrav i dobrodošli! 😃🌻🌷

Jana

prijave i info: janapuz@gmail.com

O JOGI SMIJEHA:
Joga smijeha je jednostavno, fizički orijentirano vježbanje. Namijenjena svima, jača imunosni sustav, smanjuje i ublažava bol, izlučuje serotonin (prirodni antidepresiv), vraća samopouzdanje i pomaže nam naći više radosti u životu.
Vježbama joge smijeha unosimo veću količinu kisika u tijelo i mozak, što nam daje osjećaj da imamo više energije i osjećamo se zdravijima.

 
Joga smjeha osnovana je na znanstvenom dokazu da tijelo ne može razlikovati umjetan i istinit smijeh pa je tako učinak na zdravlje potpuno jednak. Oba načina, naime uzrokuju izlučivanje hormona sreće. I time se rađa koncept SMIJEH BEZ RAZLOGA.
Joga smijeha – jedinstven sustav vježbi razvio je indijski liječnik Madan Kataria kao kombinaciju vježbi smijeha i vježbi disanja (pranayama).
Do smijeha dolazi bez razloga i bez potrebe da se oslanjamo na humor, šale i komediju.
Smijeh se simulira u grupnim vježbama, preko vidnog kontakta i dječijom igrom, pa se brzo pretvara u pravi i zarazni smijeh.
 
 
O MEDITACIJI UZ ZVUČNE ZDJELE:

Šta znači meditirati? Biti u u miru, u potpunoj tišini sa samim sobom i prihvaćati potpunost svoga savršenstva.
Šta je cilj meditacije? Utišati, umiriti svoj um. Naučiti biti u tišini uma i naučiti promatrati svoje misli i u najkaotičnijim trenucima. Naučiti osluškivati svoje tijelo i čuti signale koje nam ono šalje, što je osobito važno za naše zdravlje. Naučiti čuti i slušati svoje unutarnje Ja – intuiciju. Naučiti promatrati emotivna stanja u koja upadamo i donositi svijesne umjesto emotivnih odluka.
Meditacija je namijenjena kako početnicima, tako i onima koji već meditiraju.
Čemu služe zvučne zdjele u meditaciji?
Uz zvuk zvučniih, odnosno tibetanskih zdjela, um se umiruje, a tijelo regenerira.
Tibetanske zdjele vibracijom svoga zvuka djeluju umirujuće na um i tijelo. Mozak dovode u stanje lagane meditacije, odnosno u mozgu potiču stvaranje alfa valova (9 – 14 Hz), što osobito početnicima u meditaciji pomaže da se lakše opuste i počnu meditirati. Istovremeno vibracije zvuka tibetanskih zdjela na tijelo djeluju tako što na staničnom nivou balansiraju protok energije kroz tijelo razbijajući fizičke i energetske blokade, što rezultira opuštanjem. Pomažu kod otklanjanja boli u tijelu, odnosno pomažu bolje zarastanje i regeneraciju oštećenog tkiva.

Uz podršku Udruge Porta Libertas,