ŠKOLA ZVUKA – predavanja i radionice

Ovoga vikenda Udruga Spirit nastavlja sa novom serijom ŠKOLE ZVUKA. Razne radionice, predavanja i drugi programi koji se tiču zvuka dešavati će svakog tjedna dok bude vašeg interesa i prijedloga. Zanimljivo za one koji se bave glazbom, DJ-e, glazbenike, ali i druge ljude koji žele istražiti što je to zvuk na razne načine, od primjene kroz glazbu, zdravstvo, građevinu, zabavu i drugo. Istražiti ćemo i isprobati razne aspekte zvuka, a slobodni ste postavljati pitanja, predložiti teme i učestvovati na razne načine. OVDJE možete naći i najavu za programe koji su u tijeku. Dobrodošli.

Ovdje je kratka video najava:

Ako vas zanima više toj je temi  posvećena i radio emisija 7.1. Poriluk

Škola zvuka je jedan poseban program udruge Spirit koji se odvija u Rijeci. Škola zvuka upoznaje nas sa svim aspektima zvuka, od glazbe, tehničkih pojmova o tome
što je zvuk i što je sluh, do primjene zvuka u građevini medicini školstvu i na druge načine, ideja je da se kroz seriju predavanja i radionica pokaže spektar zanimanja koja imaju veze sa zvukom, i zainteresira prisutne da potraže više informacija o tome.
naravno dobar program nebi bio tako dobar bez gostiju pa će svakom vikenda na terminima škole zvuka biti po jedan gost ili gošća suvoditelj.
za naredni vikend, točnije za nedjelju 13.1 u 18h gošća je Marina Karamarko jedna od najpoznatijih hrvastkih D.J.-ica, ali i producentica, koju je rad sa zvukom odnio iz njene Malinske i sa Krka, kroz Rijeku, LJubljanu do dalekih kutaka planete gdje je sve nastupala, a tu možemo spomenuti Ibizu, Njemačku, Englesku, Ameriku, i druge razne zemlje, da saznate više sve što vam ostaje da nam se pridružite na neformalnom predavanju, kako smo to nazvali, u nedjelju 13.1.2019. od 18h u prostoru SUMA; Barčićeva 11 (u prolazu)
naravno osim što će biti pripremljenih tema i pitanja i posjetitelji će moći pitati ono što ih zanima o radu Marine, kako se prije nazivala Miss soulfly
ali i njenim interesima koji se tiču zvuka a koji definitivno nisu samo DJ-ski ili glazbeni, naša Marina je vrlo radoznala i širokih interesa
pa je stoga jako dobar prvi gost za ove neobične serije tema koje smo pripremili u narednom periodu.

Osim razgovora o radu D.J.-a i producenata, razgovarati ćemo o aspektima rada na radio postajama, imati ćemo gosta koji će nam objasniti znanstveno što je zvuk, te gosta koji će glazbenicima ali i drugima kojima je to potrebno predstaviti načine da zaštite sluha od mjesta na kojima je prevelika buka kao što su koncerti ili recimo neka gradilišta, tvornice.
S druge strane isprobati ćemo kako djeluje zvuk kroz radionice gdje se koristi glas, tibetanske zdjele, gong ili drugi instrumenti, Prošle je godine bilo i nekoliko radionica ritmova, šamanskih bubnjeva i slično, pa ukoliko pokažete interes i za takva predavanja i radionice,
pokušati ćemo postaviti i takve termine, znači nije sve zatvoreno i definirano, imamo i mogućnost da primimo sugestiju od posjetitelja.
ŠKOLA ZVUKA kreće narednog vikenda u Rijeci, a za više informacija potražite stranicu udruge Spirit.
Škola zvuka nije samo program za glazbenike, dj-e i slične, kao i većina programa udruge Spirit i ovo je program za ljude koji žele znati više, koji rade na sebi i podižu svoju kvalitetu na viši nivo.

Zvuk je prisutan u svakom pogledu našeg življenja i znati više o zvuku je
jednostavno znati više i kvalitetnije o sebi i za sebe. Svako od ovih predavanja i radionica na neki način otvara vrata i pomaže upravo u onome što sad radite. Provjerite kako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.