Radionice kreativnog pisanja

Nakon osam godina radionica kreativnog pisanja u Zagrebu, ulazimo u drugu godinu riječkih radionica. Prvu smo godinu uspješno završili s radionicom poezije, kratke priče i e-samizdata, a drugu nastavljamo s novim radionicam, novim programima i sjajnim riječkim piscima.

CeKaPe i riječki pisci, Kristina Posilović, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Alen Kapidžić i filmski kritičar Dejan Durić, pozivaju sve koji pišu ili žele pisati, a do sada nisu imali prilike ili možda hrabrosti, da se prijave na radionice kratke priče, poezije,filmske kritike i e-samizdata.

Radioinicu poezije nastavljamo s Kristinom Posilović. Prošlogodišnja grupa uspješno je završila radionicu javnim čitanjem svojih pjesama, a u pripremi je zajednička zbirka njihove poezije poeTRI.
Za sve koji imaju inspiraciju, a nemaju pjesmu, metafora ih guši a motivi bježe na sve strane, radionica poezije otvorit će vrata najzanimljivijega od sviju (ne)poznatih svjetova- čitanja i pisanja moderne i suvremene poezije.

Radionica kratke priče ove je godine dobila voditeljsko pojačanje. Uz Zorana Krušvara, ove godine sezonu otvara riječki pisac, Zoran Žmirić. Počinjemo u ponedjeljak, 26.10. u 19.00 sati.

Na vikend radionici e-samizdata Alen Kapidžić, još jedan sjajan riječki pisac naučit će polaznike kako objaviti knjigu na distribucijskoj platformi Smashword.

A one koji filmove vole više od pisanja, Dejana Durić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci i filmski kritičar upoznat će s ulogom i značenjem filmske kritike u kontekstu filmske umjetnosti i industrije i osposobiti za samostalno promišljanje o filmskome djelu i pisanje filmske kritike.

Od ove godine, uz radionice, pripremamo i tematska predavanja kao i razgovore s poznatim piscima i zanimljivim osobama riječke književne i kulturne scene.

Mi znamo da nas čeka još jedna sjajna godina pisanja, čitanja i uživanja u književnosti i želimo to podijeliti s vama!

Prijavite se što prije i doživite jedinstveno književno iskustvo!

Prijave na www.cekape.com, mailom ili telefonom.

Zahvaljujemo na objavi najave u Vašem mediju Za sve dodatne informacije, molimo vas da se javite.

Kontakt osoba za medije:

Sanja Vučković, Centar za kreativno pisanje
Tel: 01 2431 071, 091 5675 140
Mail: cekapecentar@gmail.com