Radionica KULTURNI MENADŽMENT

U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“, Udruga Žmergo organizira edukaciju\radionicu “Kulturni menadžment” koja će se održati u četvrtak 15. studenog 2018., od 18 do 20:30 sati u Villi Antonio u Opatiji.

Cilj održavanja ove edukacije\radionice je osnažiti kapacitete u lokalnoj zajednici za rad u području kulture i umjetnosti.

Edukaciju\radionicu o kulturnom menadžmentu će voditi Ernie Gigante Dešković – opatijski književnik i kulturolog, organizator brojnih glazbenih, scenskih, kazališnih i ostalih kulturnih manifestacija. Od 2017. godine ravnatelj ustanove Festival Opatija koja upravlja Ljetnom pozornicom i Centrom Gervais u Opatiji.

Program se sastoji od kratkog teorijskog dijela nakon čega slijedi interaktivna radionica kako organizirati manifestaciju te na kraju predstavljanje rezultata grupa i završna razmatranja.

Pozivamo sve zainteresirane građanke, građane i ostale posjetioce da nam se pridruže u Opatiji, u četvrtak, 15. studenog 2018. od 18 do 20:30 sati u Villi Antonio te da saznaju zašto je kulturni menadžment profesija koja pokreće kreativnu industriju, trenutno jednu od najdinamičnijih sektora gospodarstva Europske unije.

Veselimo se Vašem dolasku!

Edukacija/radionica “Kulturni menadžment” je besplatna i otvorena za sve građane Opatije te njene posjetitelje, a održava se u sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava, dijela projekta „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“. Ova edukacija usmjerena je na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja te osnaživanje građana za procese donošenja lokalnih politika, kao što je strategija za kulturu i razvoj kreativne industrije, a financirana je od strane Grada Opatije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.