Radionica “Kućno sjemenarstvo” i razmjena sjemenja u Rijeci

“KUĆNO SJEMENARSTVO” 
subota 10.03. u 11,00 sati 
prostor MO Sv. Nikola, Zametska 6, Rijeka 
(zgrada Waldorfske škole na Krnjevu)
Radionicu vodi Sendy Osmičević permakulturistica i okolišna aktivistica. Magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode, završila 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju, te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Zaposlena je u ZMAG-u kao koordinatorica programa za hranu, te kao voditeljica sjemenarskih i vrtnih aktivnosti. Organizira i koordinira volonterima na imanju, a trenutno radi na projektu “Društvena banka sjemena”. 
 
Radionica kućnog sjemenarstva posvećena je pomalo zaboravljenim vještinama čuvanja sjemena u vlastitom vrtu i gospodarstvu s nekoliko trikova. Osim što se tako uzgojeno sjeme postupno prilagođava specifičnostima podneblja i uvjetima u vrtu, domaće sorte važne su i radi očuvanja ukupne genetičke raznolikosti naših usjeva kao naše baštine. Čuvanjem sjemena čuvamo i svoju neovisnost i mogućnost izbora između sorata, a u vrt unosimo šarenilo i raznolikost koja će svakog vrtlara razveseliti.

Na radionici će biti riječi o tome kako odabrati najbolje biljke za sjeme, kako sačuvati željena svojstva i skladištiti sjeme koje smo prikupili. U sklopu radionice održat će se razmjena sjemenja.
Ulaz je slobodan.