RADIONICA CRTANJA FRAKTALNIH CRTEŽA U RIJECI

Crtanje fraktalnih crteža je terapijska metoda koju je prije 25 godina utemeljila ruska znanstvenica, klinička i obiteljska psihologinja Tanzilija Zakirovna Polujahtova.

Posebnost metode je crtanje zatvorenim očima kako bi se isključio svjestan utjecaj crtača na crtež. U određenom trenutku mi nesvjesno u naizgled neprivlačan crtež kroz liniju i boju unosio svoja unutarnja stanja, slikamo sami sebe sa svim stečenim iskustvima i potencijalom.
Fraktalnost se očituje u činjenici da veliki broj podataka sadržan u maloj strukturi to jest crtež odgovara velikoj strukturi, nama. Osoba se kroz crtanje i bojanje opušta, osvještava svoje tijelo, ulazi u aktivnu meditaciju, polako oslobađajući grč u ruci, a time se smanjuju blokade u izražavanju.
Ono što se točno događa tijekom procesa crtanja i bojanja fraktalnih crteža – iznenađuje i otvara prozor za kvalitetnije poimanje sebe i razumijevanje i osjećanje svijeta oko sebe. Kroz igru linija i boja dolazimo do nesputanih dijelova sebe koji počinju ples kreativnosti ispred nas i otvaraju put ka nježnosti prema nama samima.
Metoda je namijenjena svima koji žele raditi na poboljšanju svog života, a posebno je zanimljiva onima i koji pomažu drugima u rješavanju poteškoća. Metoda je jednostavna, pristupačna, ono što nam treba su bojice, papir i naravno naš trud i namjera za vlastiti napredak.

VRSTE RADIONICA

Početni tečaj namijenjen je za osobni rast i razvoj, ujedno je i osnova za daljnje napredovanje i moguć rad s ljudima, na kojem polaznici crtaju svoj prvi fraktal, uviđajući kroz njega svoje trenutno stanje, uče kako mogu linijom i terapeutskom kombinacijom boja tj. korekcijskim crtežom poboljšati svoj život, upoznaju značenje linije i boje u ovoj metodi te se okušavaju u početnoj analizi vlastitog crteža.

Radi se u maloj grupi, maksimalno osmero polaznika. Ovaj tečaj je polazna točka crtanja ciklusa fraktalnih crteža koji služi kao alat u otpuštanju neželjenih obrazaca u našem životu.

Crtanje fraktala podrške je radionica namijenjena crtačima koji su završili početni tečaj te su upoznati s terapeutskim efektom samih crteža.

U ovoj radionici polaznici će naučiti kako crtati crtež podrške za sebe ili nekog drugog, kako crtati u paru ili grupi.

TERMINI RADIONICA

Početni tečaj (odrasli)
subota 11.2.2017. od 10:00 do 18:00 h, pauza je 1 sat.
Cijena radionice je 650,00 kn

Crtanje fraktala podrške
nedjelja 12.2.2017. od 10:00 do 13:00
Promotivna cijena radionice je 150,00 kn

NAPOMENA* Materijal za crtanje (papir, bojice) i skripta uključeni su u cijenu radionice kao i konzultacije (putem e-maila ili osobno) nakon radionice prilikom samostalnog crtanja ciklusa.

Mjesto održavanja radionice: Centar za razvoj stvaralaštva (CIRUSS), Scarpina 5, 51000 Rijeka

Prijave su obavezne najkasnije do 08.02.2017. na mail: snjezanamoskalj@gmail.com
Za više informacija slonodno me kontaktirajte.

Snježana Moskalj, integrativni terapeut, certificirani voditelj Metode fraktalnog crteža
e-mail: snjezanamoskalj@gmail.com, mob: 099 236 88 88