Programi u Malinskoj

4.9.


KUU Dubašnica, Malinska, Trg, 20h

Na ovotjednoj Večeri folklora uživat ćemo uz nastup KUU Dubašnica, koji će se predstaviti uz tradicionalni ples najmlađih folkloraša i zvuk sopela!

do 6.9.

 Izložba: “Tišine”, Malinska, Galerija sv. Nikole

Saša Lončarić rođen je 1969. godine u Rijeci. Godine 1972. odlazi u Belgiju, gdje završava osnovnu školu i gimnaziju, a nakon toga u Bruxellesu završavaAkademiju likovnih umjetnosti „St. Luc“, specijaliziravši se za crtanje stripa. Nakon povratka u Hrvartsku nastanjuje se u Krku i od 1998. godine započinje aktivnu izlagačku aktivnost, samostalnim i skupnim izložbama, a uz to vodi i likovne tečajeve, te sudjeluje u radu likovnih kolonija. Kao stalni suradnik Novoga lista radi tjedne karikature, koje mu redovno izlaze u tom visokotiražnom dnevniku.

6.9.


Koncert klasične glazbe, Porat, Samostan sv. Marije Magdalene, 21h

Ivana Galić & Darko Horvat Duo od prvih dana sudjeluje na raznim kulturnim i društvenim manifestacijama. Ivana Galić je svestrana i visoko školovana vokalistica, sopranistica i belter, koja savršenom kombinacijom svih vokalnih tehnika (klasične i popularne glazbe) te žanrovski iznimno bogatim glazbenim opusom uvijek nanovo oduševi jedinstvenom vokalnom interpretacijom, kontrolom, posebnim koloritetom vokala, dugim frazama, kontrolom dinamike uz vještu pratnju vrsnog dugogodišnjeg gitariste, istančane “fingerstyle” tehnike Darka Horvata!

6.9. – 8.9.


All That Jazz art festival, Malinska

Pridružite nam se na dvodnevnoj manifestaciji u organizaciji udruge Termen i lokalnih ugostitelja!
Kroz organizirani dvodnevni masterclass za studente sa konzervatorija u Trstu i Grazu, moći ćete uživati na večernjim nastupima po kafićima u Malinskoj te posljednjeg dana u nastupu svih sastava na trgu. Tijekom nastupa akademski slikari slikaju razne motive te ih izlažu u galeriji Sv. Nikole u Malinskoj.

6.9.

Izložba “Koncertualna umjetnost”, Malinska, Galerija sv. Nikole

“Od uvijek sam se pitao kako dobiti unikatni spoj glazbe i slike vodeći se idejom ‘glazba u slici – slika u glazbi’.  U svoje likovno stvaranje od uvijek pokušavam integrirati glazbu različitih oblika i manifestacija i na taj način na platno prenesti svoj doživljaj glazbenih djela prepuštajući se spontanom izražavanju osjećaja koje u meni budi glazba.”

Vedran Ružić
31.8. – 7.10.


Krk Food Fest: Dani krčkih delicija, Malinska

Krk Food Fest ove godine nastavlja svoju gastronomsku avanturu i u trećoj ediciji! Od 31. kolovoza do 7. listopada, uživamo u Danima krčkih delicija!
Krk je poznat po svojim brojnim specijalitetima poput krčkog sira, pršuta, janjetine, šurlica, maslinovog ulja i žlahtine. No, ovoga puta na jelovnicima će biti i brojne druge namirnice koje možemo pronaći na otoku i koje će se, zajedno s onim već poznatijima, spojiti u novu gastronomsku priču!

U Malinskoj krčke delicije možete isprobati u restoranu Mulino i konobama Nino, Intrada, Feral i Bracera!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.