Pop-up radionice

Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa

subota, 15. rujna 2018., od 11 do 14 sati
Korzo 28, Rijeka (ispred Filodrammatice)

nedjelja, 16. rujna 2018., od 11 do 14 sati
Cvetkov trg, Rijeka (Drenova)

U sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Korzo ispred Filodrammatice i Cvetkov trg na Drenovi na dva će dana postati otvorenim laboratorijom dokolice pod nazivom Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa. Program kojim zagrebačka organizacija Radiona.org želi na površinu izvući djelovanje samih građana, sastojat će se od četiri zanimljive radionice.

Ispred Filodrammatice se družimo u subotu 15. rujna, dok se na Drenovu selimo u nedjelju 16. rujna – oba dana od 11:00 do 14:00 sati.

U slučaju kiše, program će se u subotu održati u zgradi Filodrammatice, a u nedjelju u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a).

Sudjelovanje je besplatno i dobrodošlo – bez obzira na dob, spol, rasu, klasu i prethodno znanje!

Na radionicu Popravi svoju mašinu! donesite svoje neispravne uređaje – od računala, preko osciloskopa i sintesajzera do mlinca za kavu – i konačno ih dovedite u red kvalitetnim popravkom. Voditelji radionice će pritom imati savjetodavnu ulogu, što znači da ćete uz stručno vodstvo sami popravljati svoje uređaje.

U okviru radionice Textil{e}tronics izrađivat će svjetleću narukvicu od tekstilnih materijala i posebnog konca koji provodi struju, koja može biti korisna u mračnim uvjetima za, primjerice, jednostavno otključavanje vrata. Svladajtei osnove elektronike i naučite što je to LED dioda i kako napraviti strujni krug, pri čemu ne trebate imati nikakvo predznanje u elektronici.

Polaznici radionice 3D printanje olovkom savladavat će osnove 3D printanja uz pomoć olovke koja printa dvodimenzionalne i trodimenzionalne objekte, poput bedževa, okvira za naočale i sl.

Konačno, za one malo naprednije tu je radionica Kolektivno mapiranje i alternativne kartografije, na kojoj će polaznici, koristeći internetsku platformu OpenStreetMap i njezine alate, učiti o osnovama mapiranja i stečena znanja primijeniti na njima zanimljivim mjestima u Rijeci. Kako bi iskustvo sudjelovanja bilo potpuno, zainteresirani za ovu radionicu pozvani su da sa sobom ponesu vlastito računalo i miš, i da se prethodno prijave na stranici www.openstreetmap.org.

VIŠE

---

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.