#NisamOdPlastike, ne budi ni ti!

Neovisno o tome gdje se nalazili, pozivamo vas da nam se pridružite u jednomjesečnom izazovu na društvenim mrežama u borbi protiv korištenja svih oblika plastike za jednokratnu uporabu (plastične vrećice, čaše, boce, pribor za jelo i sl.) koja je glavni izvor ekološkog zagađenja i najmanje se reciklira jer se najčešće upotrebljava izvan kuće i baca u okoliš.

Cilj izazova je aktivno uključivanje što većeg broja hrvatskih građana na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter…). Namijenjen je pojedincima koji će potaknuti jedni druge na prestanak korištenja ili zamjenu bilo kojeg oblika jednokratne plastike u svakodnevnom životu.

Potrebno je odabrati jedan od ponuđenih vizuala (dostupni za skinuti OVDJE: goo.gl/X4H8ch) te ga javno podijeliti objavu na svom profilu uz ključnu riječ #NisamOdPlastike i tagirati minimalno tri osobe kako bi se izazov proširio društvenom mrežom.

Šaljemo i prijedlog teksta za objavu koji slobodno sami prilagodite:

#NisamOdPlastike, ne budi ni ti!
Sljedećih 30 dana sudjelujem u izazovu protiv korištenja plastike za jednokratnu upotrebu i pozivam [3 osobe tagirati imenom i prezimenom] da mi se pridruže! Jednom plastičnom vrećicom, čašom ili bocom koju nećeš iskoristiti i odmah baciti spašavaš jednu životinju i održavaš more čistim na svojoj najdražoj plaži! Podijeli fotografiju na svom profilu (javno) s ključnom riječi #NisamOdPlastike i izazovi 3 svoja prijatelja da na isti način mijenjaju svoje navike.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu!

Hvala vam od srca na svakoj pomoći!

Vaši Prijatelji životinja