radionica GNU/Linux

Filmaktiv poziva na radionicu GNU/Linux!

Udruga Filmaktiv od 15. do 18. lipnja u Omladinskom kulturnom centru Palach u Rijeci organizira besplatnu radionicu iz korištenja operativnih sustava GNU i Linux.

Cilj je radionice naučiti polaznike osnovama rada u otvorenim sustavima kakvi su GNU i Linux, neophodnima za tzv. “uradi sam” računarstvo koje je često izvorište za tehnološke i umjetničke inovacije. Također, cilj je okupljanje i umrežavanje open source zajednice te tehnoloških entuzijasta sklonih programiranju.

Radionica GNU / Linux uvodna je radionica edukacijskog ciklusa pod nazivom Primijenjeni video, i osmišljena je za korisnike i korisnice koji nemaju prethodnog iskustva s Linux operativnim sustavom i pripadajućim distribucijama, a kojima će se uvelike koristiti u narednim edukacijama u sklopu  Primijenjenog videa, radionici Video Glitcha sredinom srpnja i radionici Interakcije na jesen.

Naglasak ove radionice bit će na upoznavanju s temeljnim odrednicama open source i free programa, s radom u komandnim linijama spomenutih sustava, izradom prilagođenih skripti i ostalim odrednicama programskih jezika.

Voditelji radionice su Gregor Bogdanović, koji se bavi grafičkim i web dizajnom, web programiranjem, fotografijom i filmom te je napredni Linux korisnik, i Erik Paladin koji radi na raznim poslovima vezanim za računala i informatiku te digitalnu i analognu fotografiju.

Prijave su otvorene do 13. lipnja 2017. a šalju se na filmaktiv@filmaktiv.org. 

“Primijenjeni video” provodi se uz financijsku podršku Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.

Više na: www.filmaktiv.org