Kutak za nepušače

Ilustracija by:

Sigurno ste mnogo puta, ako ste nepušač, poželjeli sjesti negdje s prijateljem ili prijateljicom, poslovnim partnerom ili slično, pa se ne osjetiti ugroženim oblacima dima koje odašilju sa susjednih stolova ljudi koji kako god bili pristojni, više ili manje ne brigaju kako je drugima u njihovom društvu, nego se tolerancija podrazumijeva sa strane drugoga. Uz časne iznimke koje su spremne izaći na vjetar da njihovo zadovoljstvo ne bi ometalo drugog, nažalost, ova konstatacija stoji ma koliko gruba na prvi pogled bila. Iako se stvari polako mijenjaju, većinom nepušač sjeda u društvo u pušačkom kafiću a ne odu svi u nepušački (koji su u manjini). I onda dođeš kući smrdiš, jakna smrdi, bljak… Pogledajte čikove po ulicama, ili pogotovo, plažama ljeti. Staviš ručnik, a ono ispod….pepeljara, namjesto kamenčića. Nećemo prozivati nikoga, jer svi smo mi nekad bili “nehajna djeca” 🙂 Ali…

No, šalu i nevesele opise na stranu, idemo mi na rješenja. Dakle GDJE možemo sjesti, a da nismo u dimu? Predlažemo da ovaj članak (koji će od sad biti naročito istaknut na Poriluku) pomognete dopunjavati pa da napravimo bazu “čistih” mjesta u regiji. Pa krećemo na slijedeće teme sličnog karaktera. Napravimo pravi vodič ! Javljajte se, predlažite teme !

Dakle, upišite GRAD-kratki opis mjesta- adresa i ako ima web ili slično. ok? I naravno šerajte ovaj članak, Sve što bude u komentarima prepisat ćemo u tablicu u članku tako da bude preglednije po gradovima. Hvala Svima na suradnji !

Rijeka:

 • Tifan – vege bistro Spinčićeva 2, radi od 9-16h (osim nedjeljom)
 • Makrovega; vege klub, Matije Gupca 7, radi od 10-17 (samo radnim danom)
 • Cukar i kafe; trg J Klovića; radi od 8-02h
 • Tuttobene, restorančić-kafić u Intersparu na Rujevici, unutra se ne puši
 • Hotel Bonavia – Dolac 4 – restoran i slastičarna Dante
 • Slastičarna “Corso” – Korzo 20
 • Kraš Choco bar – Korzo 24A

Opatija:

Krk:

Delnice:

Rab:

Crikvenica:

Kraljevica:

 • slastičarna u centru

Zagreb:

(dodajemo po potrebi i vašim komentarima; nebitno koja je lokacija! Samo javite u komentaru ili na mejl, hvala)

Photo by Lex Guerra on Unsplash

One thought on “Kutak za nepušače

 1. Vedrana

  Grad – Rijeka – mjesta gdje se ne puši

  Hotel Bonavia – Dolac 4 – restoran i slastičarna Dante
  Slastičarna “Corso” – Korzo 20
  Kraš Choco bar – Korzo 24A

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.