Kliker radionica kreativna komunikacija

Udruga Prostor Plus u suradnji s mrežom KLIKER te Vijećem mladih Benčić 14.02.2016. u prostorijama Filodrammatice (Korzo 28/I, 51000 Rijeka), organizira KLIKER radionicu Kreativna komunikacija.

KLIKER Radionica Kreativna komunikacija radionica je za djecu, mlade i odrasle, neplesače, plesne amatere i plesne profesionalce koju će voditi iskusna plesačica i edukatorica Tamara Curić. Prijave se zaprimaju do 12.2.2016. na email prostorplus@gmail.com.

O RADIONICI:
Kako stvoriti okruženje u svojoj okolini koje se bazira na povjerenju, otvorenosti za novo i dozvoli za grešku? Na ovoj radionici naš fokus bit će u istraživanju komunikacije kao osnovnog elementa za kreaciju inovativne i sigurne sredine.
Kako je u suvremenom plesu komunikacija putem pogleda, dodira, pokreta, geste i artikulacije doživljenog osnovan način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane komunikaciju. To su alati koji hrane i kreaciju umjetničkih radova.
Na ovoj radionici Tamara će podijeliti neka od tih znanja s namjerom da polaznici dobiju tjelesno iskustvo komunikacije u pokretu i da imaju mogućnost povratne informacije i razmišljanja, na koji način bi se neka od tih znanja mogla prenijeti u svakodnevnu radnu okolinu, rad s djecom, umjetnička istraživanja i djeci dodatni alat za izražavanje.
Vježbe su jednostavne i zabavne. Sve što trebate je udobna odjeća i hrabrost za doživjeti nešto novo. Za rad nije potrebno nikakvo prethodno plesno iskustvo.
Dobrodošli!

TAMARA CURIĆ, rođena je 1973. g. u Zagrebu. Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi. Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima. Autorica je neko­liko cjelovečernjih predstava i plesnih predstava za djecu. Suosnivačica je Platforme HR u Hrvatskoj, a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Suosnivačica je NDA Hrvatska, aktivna je članica NOMAD DANCE ACADEMY, regionalne mreže koja radi na razvoju suvremenog plesa i nezavisne scene. Kreira i realizira brojne projekte u području kulture i umjetnosti. Organizatorica je različitih akcija i projekata vezanih za razvoj suvre­menog plesa i plesnog stvaralaštva. S obzi­rom na to da ples smatra jednim od važnih čimbenika osobnog razvoja i razvoja druš­tva, žarište je njezina rada na integraciji plesa u svakodnevni život. Posvećenost plesnoj edukaciji smatra alatom za uspo­stavljanje otvorenog, svjesnog i kreativnog društva.

Vrijeme trajanja radionice: 11-13 h
Kotizacija: 80kn
Obavezna je prijava i uplata kotizacije u iznosu od 80 kn na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom “Kotizacija za radionicu Kreativna komunikacija” te je nužno navesti prezime osobe koja dolazi na radionicu. Prijave se primaju do 12.2.2016. na mail prostorplus@gmail.com.

Radionica Kreativna komunikacija realizirana je u suradnji s mrežom KLIKER te Vijećem mladih Benčić i dio je programa za razvoj publike Spaces kojeg podržava Grad Rijeka. Rad mreže KLIKER podržava Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH. Rad Prostora Plus podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Facebook event: