KineDok na Molo longu

Udruga Ri Rock donosi vam novi dokumentarac iz serije KineDok!

U utorak, 15.08. u 21 sat, uz zvuk povjetarca na prekrasnom Molo longu prikazivat će se norveški dokumentarac “Rok trajanja – istekao” o problemu zbrinjavanja prehrambenog otpada.

Naslov (originalni): Utgått på dato
Naslov (hrvatski): Rok trajanja – istekao
Vrijeme: 54′
Redatelj: Kieran Kolle
Jezik: norveški
Godina: 2017.
Zemlja: Norveška

O filmu:
U bogatoj Norveškoj prehrambeni otpad predstavlja golem problem kojem nitko ne vidi rješenja. Četiri mladića odlučuju nešto učiniti kako bi podigli razinu svijesti o toj temi, potaknuli društvene promjene i probudili političku volju da se taj problem riješi. Počinju planirati petotjedno putovanje biciklom od sjevera do juga Norveške – oko 3000 kilometara – a taj golem napor zahtijevat će da putem jedu dobro i hranjivo. Jedini problem je njihovo strogo pravilo: sve što pojedu mora biti iz prehrambenog otpada.

Trailer: https://vimeo.com/159609367
Facebook event: https://www.facebook.com/events/122926851674384/

O KineDoku:
KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.
Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

🙂 Ulaz je džabe stoga te očekujemo u utorak u 21h na Molo longu 🙂