Kako napraviti promjenu?

Sigurno ste se u životu susreli bezbroj puta sa nekim problemom, situacijom ili nečim trećim i znali ste što je problem, ali niste znali kako ga riješiti. Jer da ste znali kako sigurno biste ga i riješili.

I ja sama i mnogi moji klijenti bili su u istim tim i takvim situacijama. Znaš što trebaš promijeniti na sebi i u svom životu i svjestan si obrazaca koji nisu dobri za tebe, ali jednostavno nemaš alat, ne znaš način.

Tapkanje, EFT kao tehnika je alat koji nam služi za učinkovito rješavanje emocionalne napetosti i emocionalnog naboja, jer upravo su neprorađene i zakopane emocije te koje stvaraju naboj u određenim situacijama i one su te su te koje nas koče da idemo naprijed i drže da stojimo na mjestu.

Ako na primjer uzmemo neko ponašanje koje želimo promijeniti, ne želite  više biti žrtva na poslu i raditi i svoj i tuđi posao i kipite od bijesa zbog toga a ne znate što napraviti jer se pri tom bojite i otkaza vaš emotivni naboj na tu situaciju samo raste i raste i raste.

I vjerojatno više od 80 % svoga dana vi provodite razmišljajući o tom bijesu i o tom strahu. I polako vam to postaje fokus i samo o tome razmišljate.

Naravno kako zračiš tako i privlačiš i onda se i ostale situacije u životu krenu slagati tako dok ne dođete do toga da ste bijesni na cijeli svijet ali vas je strah išta reći.

I živite tako i gutate u sebi i šutite i gutate, i živite i šutite i gutate…

Sve dok se sve to lijepo ne manifestira i na fizičkoj razini i onda se razbolite ili “puknete” pa potražite pomoć u raznim antidepresivima.

Ali polako od emocionalnog stanja do bolesti malo je duži put, tu su sve grozne situacije koje vam se dešavaju, tu su svađe s prijateljima, partnerima, obitelji, djecom… I sve se raspada, i vi se raspadate…

I znate da trebate prestati i znate što sve nije dobro ali ne znate kako izaći iz tog začaranog kruga.

Kada sampočela tapkati kao i moji klijenti, vidjela sam da je tapkanje zapravo moćan alat koji nam pomaže da svoje emocije stavimo pod kontrolu i da stanemo i pogledamo stvari iz nekog drugog kuta, kao i da prihvatimo vlastitu odgovornost za naše emocionalne reakcije, jer to kako se mi osjećamo i to kako mi sami gledamo na svijet stvara sliku našeg života onako kako ju vidimo mi.

Onoga trenutka kada u rukama imate alat koji će vam pomoći proživjeti i otpustiti emocije i fizičke reakcije na događaje taj tren vi ste slobodni.

I vi birate, birate da li ćete biti ljuti i koliko ćete biti ljuti, birate da či ćete se bojati otkaza ili ćete vidjeti da vas drugi više cijene kada se cijenite sami…

I tog trena kada naučite kontrolirati vlastite emocije vi postajete svjetan kreator svijeta oko sebe i svoje realnosti, svoga života.

Jer onog trenutka kada vi upravljate svojim vlastitim emocijama, a ne vaš emocije vama vi postajete istinski slobodni…

A sloboda je ono što svi želimo, zar ne?

Radosno,
Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
danijela@tapkanje.eu
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com