Jubilarni LegendFest Pićan

Jubilarni LegendFest Pićan: tri dana magične zabave za sve uzraste

Od 31. srpnja do 2. kolovoza bajkovitim gradićem Pićnom zavladat će mitska bića, štrige i štriguni, vile i vilenjaci, zmajevi i vještice. Diljem grada, u uličicama, parkovima, uz crkvice i zidine svakodnevno će se od 18 do 24 sata održavati predstave, radionice i performansi, predavanja i koncerti za sve uzraste i to sve u sklopu jubilarnog desetog Festivala narodnih priča, legendi i mitova Istre – popularnog LegendFesta Pićan.

Za ovu jubilarku, organizatori Val kulture i Općina Pićan pripremili su bogat program na kojem će nastupiti čak više od 200 umjetnika iz cijele Hrvatske, pa će tako u tri dana biti održano i više od 10 predstava, sedam izložbi te niz radionica za djecu i predavanja za odrasle. Pićanske magične večeri uljepšat će i nekoliko koncerta, od kojih izdvajamo one pazinskog etno sastava Veja, Fado koncert Jelene Radan, te koncerte Franka Krajcara i grupe Indivia i etno benda Šćike.

U suradnji s portalom Burza hrane, ove godine u Pićnu će se na festivalskom prostoru prigodnog naziva Legend iće i piće moći kušati i kupiti proizvoditi i suveniri lokalnih proizvođača.

Za sve posjetitelje pripremljen je i zanimljiv obilazak grada tzv. Pićan tour na nekoliko svjetskih jezika u sklopu kojeg će moći obići bajkoviti Pićan i čuti priče, mitove i legende iz njegove povijesti.

Svi programi, besplatni su za posjetitelje.

Više o događaju na www.legendfest.hr