“Izgubljeni” u duhovnosti

Iako mnogi putovi vode do buđenja i ne postoji samo jedan pravi način da se do njega dođe, duhovni se tražitelji često izgube u sustavu duhovnosti i nikad ne dođu do probuđenog stanja.

Zapravo, na duhovnom putu, prilično je često da jednu skupinu uvjerenja (dogma, koncepti, itd.) mijenjamo za drugu. Iako bi nova duhovna uvjerenja mogla pružiti određeni stupanj buđenja, mijenjanje jednog skupa uvjerenja s drugim neizbježno sprječava konačne faze. Slijedom toga, poput mrkve na štapiću, buđenje je neprestano izvan dosega!

Na putu buđenja, ako zamijenite most za odredište, sam most bi vas mogao držati uspavanima!

Dakle, što su točno neki od tih mostova?

Iako duhovni most može biti gotovo bilo što, najpopularniji su:

  • Modaliteti ozdravljenja (energetsko iscjeljivanje, itd …)
  • Metode proricanja (tarot, numerologija itd.)
  • Mistična iskustva (izvanosjetilna percepcija, mediji, gledanje na daljinu itd.)
  • Gurui, duhovni učitelji, šamani, iscjelitelji energije itd. …
  • Biljni lijekovi ili psihodelici
  • Duhovne prakse ili tradicije

Nemojte zamijeniti most za odredište!

Budimo jasni, to ne znači da biste trebali izbjegavati duhovne metode ili bilo što što smatrate korisnim na vašem duhovnom putovanju. I zapravo su razni modaliteti neizmjerno vrijedni, a neki čak i ubrzavaju buđenje. Međutim, bez obzira koliko je moćan ili dubok alat, tehnika ili učitelj, oni su još uvijek samo stepenice.

Iako ta stepenica može stvoriti nevjerojatan most za buđenje, ako zamijenite most za odredište, mogli biste se zaglaviti u limbu i to je razlog zašto se toliko mnogo posvećenih tražitelja približava buđenju, a nikada ne prođu nevidljivi prag, piše Wake up world.

 

Postoje 3 uobičajena načina na koji tražitelji zamijene most za odredište:

  • Opsesivna ovisnost o bilo kojem sustavu, učitelju ili modalitetu.
  • Davanje vlastite moći sustavu, učitelju ili modalitetu.
  • “Serijsko skakanje” od jednog učitelja, sustava ili modaliteta do sljedećeg.

Vrata buđenja

Jeste li ikada čuli za “vrata buđenja”? Pa, rečeno je ako želite ući u istinsko i jasno stanje budnosti, morate proći kroz nevidljiva vrata, i kako ništa materijalno ne prolazi kroz ova vrata, ne možete ponijeti ništa s tobom. Zapravo, rečeno je da samo “čisto srce” može proći kroz njih.

Ono što možda ne znate jest da je to drevni kôd za otpuštanje i, zapravo, izraz “čisto srce” znači da niste opterećeni uvjerenjima ili vezani s nekom osobom, mjestom ili stvari. Stoga, kako bi postigli duhovno buđenje morate u konačnici otpustiti gotovo sve!

Bez obzira na put ili praksu, sva probuđena bića imaju jednu zajedničku stvar – posljednji korak buđenja uvijek je otpuštanje.

Također, treba otpustiti i ključ buđenja. To ne znači da morate napustiti svoju obitelj, prijatelje, karijeru ili društvo. Zapravo, normalna dnevna dinamika života ne mora se uopće promijeniti (osim ako unutarnji vodič ne usmjerava drugačije). Umjesto da pustimo stvarne ljude, mjesta i stvari, buđenje zahtijeva da se puste uvjerenja, dogme, koncepti, vezanosti i zapletenosti, kao i sve paradigme koje su nas kolektivno držale u snu.

Budući da nas vezanost za bilo što može držati uspavanima u iluziji, čak i alati, modaliteti, sustavi i tehnike korištene za buđenje mogu biti skrivene zamke koje sprječavaju to buđenje. I to znači da čak i ono što nas dovodi do vrata buđenja moramo otpustiti prije nego što prođemo kroz njih.

Duhovna suverenost

Još jednom, nema ničeg lošeg u bilo kojem mostu koji vodi ka buđenju i sigurno ne mislim da biste trebali prestati prakticirati nešto što za vas funkcionira. Iskreno, temeljito sam istražio mnoge od ovih mostova, tjerajući druge da rade isto pa čak sam i profesionalno provodio različite modalitete.

U većini slučajeva most (sustav, modalitet, tehnika, proces, učitelj, itd …) nije problem, nego način na koji se koristi. Zato je važno misliti za sebe i, u konačnici, tražiti duhovni suverenitet! Stoga, umjesto da svoju moć dodijelite organizaciji, pojedincu ili modalitetu, prigrlite svoju unutarnju snagu, posjedujete svoju vrijednost i kultivirajte izravnu vezu s Izvorom.

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak