Gong kupka za oslobađanje vlastite svjetlosti i snage

Zašto naše svjetlo i snaga ne sjaje kao nekad ?
Što da učinim sa sobom da bih ponovno bio sretan/na ?

Evo jedne priče.
Čovjek je dobar dio svog života radio kao taxi vozač. Bio je u tome manje više uspješan i sa svojim prihodima je mogao skromno živjeti sa svojom obitelji. No, dan za danom, auto je stario, vozač također, a prihodi su bivali sve manji i manji.
Život ga je nosio, amo tamo, dok jednog dana nije upoznao jednog duhovnog učitelja i iscjelitelja. Putevi do njega su bili razno razni, a između ostalog, mučilo ga je zdravlje. Zadnja tegoba, zbog koje je postalo upitno da li će moći uopće više biti profesionalni vozač taxija, bio je vid. Klasična medicina mu nije mogla pomoći.

Iscjelitelj mu je na njegovo traženje, radio tretmane i na koncu mu u njegove ruke predao alat sa kojim sam sebi može pomoći. U relativno kratko vrijeme, oči su se oporavile, a potreba za upotrebom ljekova je u potpunosti prestala. I ne samo to, raspoloženje, optimističnost i mir, vratili su se u njegov život. No u procesu iscjeljenja, učitelj mu je rekao, da je dobio poruku, kako taxi poziv više nije dobar za njegovo zdravlje. Naravno, pritom mu nije rekao što bi trebao drugo raditi. Ostavio mu je to za njegovo traganje i otkrivanje. I ako je čovjek bio svjestan da ga taj posao ne ispunjava, već samo iscrpljuje nije ništa poduzeo da bi promjenio posao.

Nastavio je dalje voziti taxi. Ponovno su počeli problemi sa vidom, a njegov ionako skroman kućni budžet, snašla je nova nevolja, a to je prometna nezgoda i zaredali sve veći i veći kvarovi na njegovom već isluženom automobilu. Slijedom toga, krediti, zaduženja, pozajmice …, i stanje je bivalo sve teže.

Jednoga dana, “slučajno” je sreo svog nekadašnjeg kolegu koji je prestao voziti taxi i sada je pokrenuo svoj posao proizvodnje zdrave hrane, koji mu ide vrlo uspješno. Pa kako si se odlučio na taj korak, upitao ga je ? Došla mi je voda do grla. Razbolio sam se nakon godina i godina radeći taj teški posao, nisam mogao kupiti novi automobil i jednostavno sam odlučio u sebi potražiti, što bih ja to radio, sa čime bih ja bio sretan i ispunjen. Odlučio sam da je to upravo ovo. Nisam imao niti znanja, niti novaca, baš ništa, ali odluku sam donio. Nedugo nakon toga, kada sam obznanio svojim rođacima i prijateljima svoju odluku, svi su mi pomagali da je realiziram. Zdravlje mi je sada odlično,

sretan sam i zadovoljan, iako je u početku bilo teško. No teškoće su zato da ih savladavamo. I da ne zaboravim, sve to je u meni potaknuo jedan čudan tip, kažu da je iscjelitelj i vidovnjak. Ako želiš mogu te k njemu odvesti ? Da, vrlo rado, a gdje je to. Ma to ti je tamo, znaš kod one ulice i onog kavića gdje smo znali piti kavu. Pa čekaj, nije li to N.N. ?, Da, zar ga ti poznaješ ? ……….

Naši strahovi, ljutnja, tuga, nevjera, naš dragi ego i još štošta zatamnjuju naše svjetlo i našu snagu. I pomoć, odgovore na naša pitanja i lijek za našu patnju dobivamo, samo je pitanje, vidimo li to, prepoznajemo li to ?

Možda niste taxi vozač, možda ste kuhar, poznati kirurg, sportaš, violinista, glumac … Ne čekajte da vas nešto zaustavi, zaustavite vi to ! Promjenite smjer i krenite naprijed novim putem, sa novim nadahnućem. Ako budete stalno nešto čekali da vam ide na ruku kako bi donijeli odluku, to se neće dogoditi.

Još nikada nisam napisao ovako dugačak opis događaja. Ne znam što mi bi. Zasigurno znam da će mnoge koji dođu na ovu zvučnu terapiju, pokrenuti proces promjene i oslobađanje vlastite svjetlosti i snage.

Molim vas da sa sobom donesete prostirku i bočicu vode.

Vidimo se u Opatiji, Hotel Ambasador, dvorana Lovor.
11. veljače 2017. u 17:00 do 19:00

Veliki zagrljaj svima

Luka Merlin
duhovni učitelj i iscjelitelj

slušajte Radio Merlin na www.radio-merlin.com ili na www.mixlr.com/radiomerlin