Gong kupka za oslobađanje od vezanosti – Opatija

Gotovo redovito, kad pomislimo na oslobođenje od vezanosti, pomislimo kako nas je netko zarobio, čak vezao, pa se od toga trebamo osloboditi. Vjerujte, to oslobođenje je mačji kašalj u odnosu na oslobođenje vlastitih vezanosti, prijanjanja, indentifikacije …

Evo jednog vrlo jednostavnog primjera u izrijeku: JA ŽELIM MIR. Evo savjeta kako taj mir postići. Kada iz ove potrebe maknemo JA (koji je ego), zatim se odreknemo ŽELJA, ostat će nam mir.
Drugi malo složeniji primjer nemira uz potporu naše vezanosti je slijedeći. Napustila (umrla) je osoba koju smo jako, jako voljeli. Ta ljubav ima svoj univerzalni sloj i to je lakoća i ne vezana je za materijalno, osjetilno, vremensko i prostorno. Onaj drugi dio, koji u nama u takvoj situaciji izaziva bol, depresiju, često razmišljanje o toj osobi, jest vezanost koja duši koja se treba odvojiti iz ovog svijeta, to ne dopušta. Tada nastaje tzv astralno plutanje duše koju i mi djelomično podržavamo ne htijenjem slobodnog otpuštanja voljene osobe. Takva vezanost i za osobu koja tako silno tuguje, može ostaviti vrlo, vrlo štetne posljedice po zdravlje na svim razinama.

oslobadjanje-vezanosti

Ovo su samo neki od tisuću primjera naše vezanosti.
Vezanost počinje od nas samih (identifikacija sa tijelom, spolom, zanimanjem, nacionalnošću, religijskom opredijeljenošću ….), pa do vezanosti za bliske ljude i stvari. I bez obzira što to od nas odlazi, to izaziva bol i patnju. Često netko ili nešto od nas niti ne odlazi, ali sam strah da će jednog dana otići, već izaziva grč.
Riječi: ja, moje, moja, imam, nemam …

Eh, kada bi sebe i svijet oko sebe doživljavali kao rijeku koja teče, radovali bi se svakoj kapi koja je pred nama i koja nam u susret dolazi.
Postavivši branu da je zaustavimo, stvaramo stajačicu baru. U njoj nema životne bistrine, pojavit će se žabe koje dosadno krekeću, a i one će jednog dana otići iz tog mrtvila.

Životna energija teče kroz tijelo, čak se povremeno i akumulira, ali radi ekspanzije. Ako zastane na barijeri, pa to potraje, patnja nam počinje kucati na vrata.

Zvuk i svjetlost iako dijelom fizički, a većim dijelom metafizički, pronose nas kroz ovaj univerzum (mikro i makro). Jedan od načina uklanjanja tih barijera i podizanja naše osobne svijesti na višu razinu, je terapija zvukom. Gong i zdjele su samo alati, a svi mi smo iscjelitelji koji će uz njihovu upotrebu, odagnati blokade i osloboditi put životnoj energiji. Rezultat je mir, radost i ljubav.
Osoba kroz koju struje takve energije, ispunjena je i realizira se kroz svoju karmu, poslanje, darmu i misiju svoga života. Svi to želimo, ali ipak tako ne živimo. Nikada nije kasno. Bolje je živjeti jedan dan kao sluga, nego tisuće dana kao rob.

Pogurala me inspiracija za ovoliki tekst, koji nije samo tekst, niti je to moja umotvorina, kao što ni Kupka koja slijedi nije zapisana notom, osjećajem niti mišlju.

Posebnost ove Kupke će biti ta, što će u njoj kao alat sudjelovati i jedan planetarni gong, Nibiru.

Predlažem da na Kupku ponesete prostirku i bočicu vode.

Hotel Admiral
Opatija 15.10.2016. od 18-21h
Preporučena donacija je 50 kn.

Predbilježba je poželjna na mail: luka.melin@gmail.com ili na donju prijavnicu.

Veliki zagrljaj svima 🙂

Luka Merlin
duhovni učitelj i iscjelitelj