Crveni alarm za čovječanstvo-predavanje-razgovor

Punat, Narodni dom, 15.ožujka 2022. u 19.00

Poziv otočanima na razgovore o tome što nam je činiti u ovom vremenu turbulentnih promjena.

Inicijativa: Tranzicijska inicijativa TIKO

Crveni alarm za čovječanstvo IPCC-a, invazija na Ukrajinu, poremećaji u opskrbi energentima i hranom, jasne su naznake da ulazimo u razdoblje velikih promjena. Ono što smo do sada radili i od čega smo živjeli vjerojatno neće biti dovoljno, a možda ni moguće, u vremenima koja su ispred nas.

TIKO je inicirao seriju razgovora o tome između stanovništva Otoka i njihovih izabranih predstavnika. Dva takva razgovora su već održana za sjeverni dio otoka Krka,

Znamo da se radi o temama koje ne mogu primamiti stanovništvo svojom veselošću, ali su te teme presudne za dobrobit današnje djece i mladih ljudi. Mi ne možemo spriječiti sve poremećaje kojima ćemo biti izloženi, ali se za mnoge od njih možemo pripremiti da ih lakše prebrodimo. K tome, te pripreme nitko umjesto nas, otočana, neće odraditi.

Ako nam se promjene budu samo kaotično događale – osobno, obiteljski i kao zajednica ćemo biti u strahu, frustrirani i depresivni.

Ako o njima budemo razgovarali i zajednički se dogovarali što ima smisla raditi, a što ne, znat ćemo da nitko u nevolji neće biti sam, druženje će nam otkloniti strahove, a možda ćemo usput otkriti da nije sve u novcu i da život s manje može biti i ugodniji nego sada.

Radujemo se vašem dolasku!

TIKO

snimka predavanja iz Omišlja:


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.