CACAO SOUND CEREMONY, Rijeka

“Dragi prijatelji, braco i sestre s radošću Vas pozivamo da zajedno prisustvujemo svecanoj Cacao zvučnoj ceremoniji koja će se održati po prvi puta u Rijeci organizirane od strane dviju organizacija- SVETOG ZVUKA i PUT BUBNJA iz Zagreba/Hrvatske koje vode nove generacije učenika i predstavnika izvornih učitelja.

CACAO zvučno putovanje u sebi ima čisti ceremonijalni element obiteljskog kruga u kojem se povezujemo direktno sa sobom i ljudima oko nas. Cacao je izmijenjen i njegova ljekovita svojstva malo su poznata široj javnosti zbog same industrije farmacije i korporacija masovne proizvodnje onoga što se smatra današnjom „čokoladom“. Tvorničkom preradom i dodavanjem aditiva i ogromnih količina šećera Cacao gubi svoju spiritualnu i nutricionističku vrijednost. Plod biljke Cacaa je nutricionistički jedna od najkompleksnijih namirnica koja postoji. U sebi sadrži 1200 kemijskih komponenti te je također jedan od najjačih detoksikatora. Potiče vaše raspoloženje i kognitivne performanse smanjuje krvni tlak i povećava fleksibilnost krvnih žila, štiti vaše srce, regulira razinu inzulina, podiže razinu raspoloženja razbuđuje i centrira. Ispijanjem ceremonijalnog Cacaa otvaramo svoje srce i svoj um. Povezujemo se u jedno i dišemo sa majkom zemljom kojoj je itekako potrebna nježnost i vibracija ljubavi, zajedništva i mira.. Cacao je napitak predaka, sveta biljka južne i sjeverne Amerike on daje sveti plod, duh ljubavi i iscjeljenja kojeg ćemo imati prilike uz vođenu meditaciju instrumente sjevernih i južnoameričkih Indijanaca te Nepala, Tibeta i Indije, napjeve i melodije predaka koji još uvijek dišu kroz nove generacije, zvukove i vibracije zemlje, vatre, vode, i zraka spojiti sa onim starim iskonskim u nama. te uz zvukove i vibracije zemlje, vatre, vode, i zraka spojiti sa onim starim iskonskim u nama.

~|~ Na početku bijaše zvuk a potom se ukaza svjetlo… ~|~

!!!!NAPOMENA!!!!
! -na dan ceremonije nikako ne piti kavu, zeleni i crni čaj, piti puno vode te ne unositi hranu minimalno 4h prije dolaska
!! -potrebno je ponijeti BOČICU ZA VODU dodatnu deku (ili vreću za spavanje) i jastučić,, sve što mislite da će Vam ležanje učiniti ugodnijim.
_________________________________________________________________
BOOST: 350,00kn
DJECA ulaz slobodan

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je napraviti rezervaciju organizatoru:
SVETIZVUK(MAK)
Zagrebceremonies@gmail.com
ili
MARKO BORIC
https://web.facebook.com/marko.boric.96?__nodl

———————————————————————————————————–

VODITELJI:

SVETI ZVUK vođen je od strane Maka Tomislav Kokorića iz Zagreba, mlađe nove generacije Gong praktičara licenciranog po učiteljici Silvani Leskovar i Mirjani Maksimović- voditeljicama akademije “Prema Vama” koju je također pohađao i završio. Centar „Prema Vama“ je glavna podružnica za Jugositočnu Europu Njemačke Peter Hess akademije za Praktičare Zvučnih masaža i zvukoterapeute bazirane na drevnim znanjima, Nepala, Tibeta, Indije implementiranih u Zapadnu medicinu za neuroznanstvene i neurokiruške odjele unutar zdravstvenih institucija. Učenik je Japanske tehnike iscjeljivanja kod učitelja Ivana Čuljka Šince, tehnike Šamanskog bubnjanja i Quechua šamanizma završava kod Inka svećenice Mirele Vukman Neylan i Marka Borića (licenciranog od strane Britanskog “Colledge of sound healing” za Sacred Drumming, učenika izvornih učitelja po direktnoj liniji Lakote i Ojibway plemena sjevernoameričkih Indijanaca) koji ujedno i izrađuje šamanske bubnjeve koje čete imati prilike čuti i vidjeti. Mak je već zakoračio na dugi put Curandera, rada sa zvukom i svetim biljkama pa tako putuje na duža razdoblje u Južnu Ameriku kod svojih osnovnih učitelja Maestra Javiera Arevala Shahuana, Maestre Jessice Ramirez Seope, Don Josea te ostalih izvornih učitelja čudnovate džungle.i.Anda…

PUT BUBNJA vodi Marko Borić iz Zagreba koji se izradom bubnjeva i vođenjem tečajeva bavi preko petnaest godina. Od 2002 godine je krenuo na svoj put bubnja i druženja s tim instrumentom. Svoju je vještinu godinama izučavao i usavršavao kod mnogih Afričkih majstora bubnja, a i polaznike tečajeva vidi kao dobre učitelje. 2006 godine je krenuo na Djembe tečajeve kod Kreše Oreškog kod kojega je učio o Zapadno Afričkim ritmovima te pohađao radionice kod raznih majstora djembe bubnja kao što su Adama Drame, Seckou Keita, Ton Ton Syla, Aly Keita. Jamajkansko bubnjanje je kroz 3 mjeseca privatnih instrukcija izučavao u Frankfurtu uz učitelja Geronima Dehlera. Uz grupno bubnjanje bavi se i izradom Afričkih i Indijanskih bubnjeva te nastupima s grupom. Posljednjih sedam godina aktivno prakticira Japansku tehniku iscjeljivanja energijom i meditaciju. Završio je razne tečajeve Core šamanizma i Inka šamanizma što i praktično primjenjuje. Sudjelovao je predavanjima i radionicama kod Lakota duhovnog učitelja Vernona Fostera i učitelja duhovnosti Sjeverno Američkih Indijanaca Ojibway tradicije Johna Somosija. U sklopu Britanskog Colledge of sound healing završava jednogodišnji program Sacred Drumming, uz učitelja Stevena Ash-a s kojim se susreće i na privatnim instrukcijama kako bi i sam postao učitelj te tehnike i prenosioc znanja. Sacred Drumming je tehnika koju je Stevena naučio Wallace Black Elk, Lakota duhovni učitelj i iscjelitelj. Tom tehnikom nastavljam lozu učitelja Sjeverno Američkih Lakota Indijanaca Do sada je surađivao s mnogim školama, vrtićima i sveučilištima. U Zagrebačkom zoološkom vrtu vodio edukativne radionice. Također, surađuje s etno zborom “Ladom” kao serviser njihovih.bubnjevaIza.sebe.ima.jako.uspješne.suradnje.s.mnogim.dragim.ljudima.i udrugama.”

Mjesto održavanja: Udruga Mirakul, Buzdehanj 18, Čavle
Vrijeme: Nedjelja, 17.11.2019. od 19.00 do 22.00 sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.