VISHWAGURUJI PONOVNO U HRVATSKOJ

Varaždin, Rijeka i Zagreb 23. – 26. ožujak 2017.
Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda – Vishwaguruji, svjetski ugledni mirotvorac, duhovni učitelj i autor sustava „Joga u svakodnevnom životu“ idućeg tjedna dolazi u Hrvatsku i na četverodnevnoj će turneji posjetiti Varaždin, Rijeku i Zagreb.
Iako je Vishwaguruji redoviti gost u Hrvatskoj još od 1984. godine, Varaždinci će ga u svome gradu imati prilike čuti po prvi put. Predavanje koje će se 23. ožujka u 19.30 sati održati u varaždinskom HNK biti će zaključno predavanje trećeg po redu Yoga EXPO-a.

Nakon varaždinskog predavanja, u Rijeci će od 24. do 26. ožujka održati seminar joge na kojem se očekuje više stotina sudionika iz cijele Europe.

Turneju po Hrvatskoj Vishwaguruji završava predavanjem u zagrebačkom hotelu Sheraton u nedjelju, 26. ožujka 2017. u 19 sati.

Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda rođen je 1945. u Rdžastanu u Indiji, a kao vrlo mlad iniciran je u red sanjasija, živeći u ašramu uz svojeg učitelja i provodeći dugogodišnju strogu duhovnu praksu. Godine 1970. došao je u Europu, a njegov duboki duhovni uvid s jedne i razumijevanje problema Zapadnoga društva s druge strane, potaknuli su ga na stvaranje jedinstvenog i sveobuhvatnog međunarodno poznatog sustava joge nazvanog „Joga u svakodnevnom životu”. Ovaj je sustav danas vrlo cijenjen i priznat, a diljem ga svijeta vježbaju milijuni ljudi.

Prepoznavši hitnu potrebu za širenjem i razvijanjem svijesti o svjetskom miru, širom svijeta pokrenuo je mnoge međuvjerske dijaloge, molitve za svjetski mir i mirovne konferencije te je aktivno sudjelovao na mnogim međunarodnim kongresima i konferencijama. Prva svjetska molitva za mir održana je upravo u Hrvatskoj, u Umagu 2001. godine, a 2005. godine inicirao je održavanje Svjetskog mirovnog summita u Zagrebu.
Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda nasljednik je jedne od najstarijih duhovnih loza u Indiji – Om Sri Alakhpuriji Siddha Pith Parampare.