Važnost dobrog partnera u vježbanju

Iako u Wing Chunu postoji puno načina na koji možete vježbati samostalno za napredovanje u vještini Vam je ipak neophodan dobar partner. Dobar partner svakoj vježbi prilazi s mentalnim stavom da će dati sve od sebe kako bi Vi, od vježbe koja se radi, imali najviše koristi. Dobar partner želi da napredujete jer kad Vi postanete vješti tada i on vježbajući sa Vama napreduje. Napredak cijele grupe ili kluba trebao bi biti glavni cilj svakog vježbača. Takvim pristupom na praktičan način spoznajete vrijednost i važnost timskog rada. Kada tim postane bolji automatski i Vi postajete bolji.

Prilazeći treningu i partneru na ovakav način ne samo da se brže razvija sposobnost izvođenja tehnika nego i samo vježbanje postaje ugodnije, razvijaju se i unapređuju odnosi između članova grupe ili kluba a vježbač postaje zadovoljnija i sretnija osoba.

Primjenjujući gore opisan način razmišljanja iz treninga u trening vježbač formira mentalni stav koji postaje dio njegove osobnosti koje on zatim prenosi i izvan dvorane na odnose sa svojom obitelji, prijateljima, kolegama na poslu te tako pozitivno utječe na svoju okolinu od čega korist ima cijela zajednica. Zadovoljan, pozitivan i sretan pojedinac temelj je zdrave i sretne zajednice.