Uvodno predavanje Umijeća življenja

Uvodno predavanje Umijeća življenja

u petak, 18. studenog 2016., u 16 sati u prostorijama udruge Balans

Milutina Barača 16/1, Rijeka

ines

Dah – naš prijatelj kojeg uzimamo zdravo za gotovo”

Dah krije tajnu istinske transformacije. Međutim, poznajemo li ga mi uistinu? Znamo li ga pretvoriti u dragocjen izvor podrške i zaštite u životnim situacijama s kojima se teško nosimo? Ni u jednoj nas školi nikada nisu podučili o važnosti daha. Stalno je s nama, kao prvi i posljednji izraz našeg života. I baš zato, prema njemu se počesto odnosimo kao prema prijatelju kojeg uzimamo zdravo za gotovo, ali ga, zapravo, i ne poznajemo. Postajemo ga svjesni tek kad nas nešto “stegne” u grudima. Udah i izdah su poveznice između našeg vanjskog i unutarnjeg svijeta. Najdragocjeniji izvor energije koji imamo na raspolaganju, upravo je dah. Tijelu donosi vitalnost i zdravlje. Umu jasnoću, stabilnost i usredotočenost, koje gubimo bivajući izloženi svakodnevnom stresu i nemirima.

Ritam svih naših osjećaja ima svoju presliku u ritmu našeg disanja. Kada je dah u potpunom skladu sa prirodnim, harmoničnim ritmovima, te iste kvalitete prepoznaju i preuzimaju tijelo, um i naši osjećaji.

Učinkovitim tehnikama disanja Umijeća življenja lako i bez napora, otklanjajući stres, ulazimo u prostor vlastitog središta, vlastitog sadašnjeg trenutka. Ne samo uobličenog u koncept, već kao vjerodostojno, spoznajno iskustvo o tome; tko i što jest naša istinska priroda.

Okus jednog takvog osobnog iskustva pružit će i ovo uvodno predavanje i vođena meditacija.

Kontakt:

Ines Pehnec, učiteljica Umijeća življenja

091/546 56 64

inesomnia@yahoo.com