UHVATI FILM u Rijeci, rezerviraj!

Jedan od najoriginalnijih FilmFestivala u regiji i ove godine predstavlja se u Rijeci, u HKD-u, ponedjeljak 9. i utorak 10. (drugi dio, nisu isti filmovi) studenog od 19h.

Riječ je o vrhunskom izboru kratkih filmova koji će vas zaista ostaviti bez daha, i koji nisu ovdje samo da potrošite svoje vrijeme već će vam pomoći da svoj sustav razmišljanja o sebi i drugima poboljšate i pretresete sa sobom još danima neke važne teme, a da to ne bude tlaka nego pravo zadovoljstvo. Umjetnost bi tome i trebala služiti.

30tak kratkih filmova iz 17 zemalja, svi titlovani, ovogodišnji su ulov međunarodnog žirija UHVATI FILMA. Razmatra se i opcija ONLINE VIDEO streama, stoga postavite upit na info@spirit-ri.hr ako vam nije HKD blizu, nećete ostati kratkih rukava, javiti ćemo Vam kad bude moguća emitacija Online. Jedan od takvih događanja ONLINE radio se nedavno za otoke Krk i Rab, uz projekciju u kinu Krk (limitiran ulaz  zbog…znate već).

REZERVACIJE

podjeli Fejs event OVDJE!

inserti (još ima na SPIRIT):

O filmovima na programu:

I’m so far (Fra)-  Najdomljivija minijatura prikazuje naoko banalne pogreške i nepažnju, međutim nekome je to ‘to be or not to be’.

Down to earth (Špa)- Tužni veseli svemirko usamljeni, no tu je s nama. Sto nam poručuje svojom originalnom pričom?

Coexist (Iran)- ‘Bitno je očima nevidljivo’ iz staračkog  pogleda na svijet koji nadilazi i svoju pitoresknu Zaljevsku doku -ispovijed.

Man of the trees (Ita)-  Gotovo nepojmljivo, svrsishodno iskustvo na ekranu direktno iz daleke ruralne divljine.

Sense of cacoa (Špa)-  Nešto ovako jos nismo vidjeli, ktomu kvalitete ‘organic geografica‘; kako se može probuditi ljepotu i funkcionalnost usnulog organizma ljudskog bića. Čokolada? Razlog za dolazak u kino!

Iktamuli (Njem)- Umjetnička animacija neobične iskrenosti, skica osjećaja životne istine jedne majke.

Gando (Iran)– ne znate tko je on? Saznajte! Igra i rad, suživot s prirodom bez obzira na teške ozljede. Slatkiš iz istočnih pustinja.

My brother (Koreja)- Izvrsne dječje uloge u snažnoj, realnoj obiteljskoj drami, sjajne filmske dinamike.

Malou (Njem) – Vrhunski režiran isjećak životne drame hrabre tinejdžerice na putu do svoga cilja.

L’arpege (Kanada)- Skladni glumacki duet. Suosjećajno damski prenosi romansjersku muzičku ispovijest o padanju i uzdizanju.

Quest of love (Aust)- Slojeviti uradak s burnim junakom u centru. primjer za dobru raspravu nakon gledanja.

Deaf love (Ita)- Posebnim, komedioznim duhom prokazuje zidove i ono suprotno, osvajanjem preko sedam mora…

Broccoli (Fra)- Crnohumorna ekranizacija apsurda koji daje realniju sliku svijeta. Paradoks? Hm, mogucnost učenja o stvarnosti iz filmskog medija je takodjer paradoks?

One fine day (Ind) – Sedam minuta bude nam zahvalnost i toplinu boja, u indiji ili bilo gdje drugdje, u nama.

Darkness bright (Špa)- Fantastični, no sasvim ovozemaljski triler borbe svjetla i tame. Odlični mali glumac!

1:100 (UK)- Kako obznaniti svijetu sebe s ne baš vidljivim ili nedefiniranim poteškoćama..? Bolje rečeno- koliko želimo vidjeti i kako se odnositi prema sebi i društvu? Hvalevrijedna tema efikasno iskadrirane muke.

Josser (Njem)- Primjer kako srčano kamerom ne samo zabilježiti nego i stvoriti nove prilike, istraživanjem izvući najbolje. Iz običnih ljudi.

Jorge sindrom (Špa) – Budimo iskreni, i nama bi bilo ok da se, kada nas netko tlači, barem ponekad, okrenu uloge. E pa Jorgeu je to filmski uspjelo, sto je odlična metoda, čak gotovo jedini način za sistemski ljudski um, da preispitamo nastojanja o ispravnosti ispravljanja neispravnih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.