Udruga Capoeira Rijeka poziva

U ime Udruge Capoeira Rijeka, koja djeluje aktivno od 2007. godine na području grada, željeli bi vas pozvati da nas medijski podržite na uličnoj prezentaciji 13.5. te našoj tradicionalnoj radionici capoeire 26.-28.5.

Osim redovnih treninga koji su tijekom cijele godine otvoreni za sve zainteresirane, od 2017. surađujemo sa Zagrebačkom Udrugom Amazonas te u dvije Riječke osnovne škole provodimo njihov projekt “Tribo moderna”. Projekt je usmjeren na poticanje razvoja kulture mira i nenasilja putem borilačke vještine capoeira, kroz aktivnosti usmjerene na rizičnu djecu, njihove obitelji i lokalnu zajednicu.

U sklopu navedenog projekta 13.5. održati će se ulična prezentacija na “Contu” u 17h.

Isto tako, tradicionalno zadnji vikend u svibnju organiziramo našu službenu međunarodnu radionicu ” Batizado i troca de corda” od 26. – 28.-og svibnja. 

Nažalost u periodu COVID situacije i mi smo prošli kroz teško razdoblje kada nismo bili u mogućnosti voditi treninge pa tako ni ovakva druženja. Zbog toga smo jako sretni što napokon to možemo ostvariti ove godine. Inače, odnedavno smo smjestili našu malu Školu capoeire u legendarnom prostoru podhodnika u Strossmayerovoj.  Od samih početaka pa do danas struktura polaznika se izmjenjivala, ali od ove godine smo veoma ponosni jer brojimo 40 članova različitih dobnih skupina od kojih prednjače adolescenti.

Poznato nam je da u današnje vrijeme mladi rađe biraju virtualan svijet od gibanja u ovo stvarnom ili  jednostavno nemaju mogućnosti za bavljenje nekom kvalitetnom izvanškolskom aktivnošću, stoga nam je vrlo drago da nekima od njih imamo prilike upravo to pružiti.

 Više o samom projektu, informacijama o našoj Udruzi općenito i najavljenim capoeira događajima 13.5. i 26.-28.5., možete pogledati na našoj

web stranici www.capoeirarijeka.hr

 ili nas telefonski kontaktirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.