Trk u Šumu Platak 29.4. – 01.05.2017

Ekipa mladih riječkih entuzijasta okupljenih u udruzi Mandala  uz 50-tak volontera ovog prvog maja za sve mlade i one koji se tako osjećaju organizira TRK U ŠUMU na Platku u neposrednoj blizini Velikog Doma.

Sljedećeg vikenda na Platku po uzoru na slične manifestacije poput  Tides of Youth na Cresu, Ozore u Mađarskoj,  stižu mladi iz šireg riječkog područja, Zagreba, Pule, Splita, Trsta pa čak i iz Srbije.

Pozivamo sve koje žele izaći iz dnevne rutine i aktivno živjeti produženi vikend punim plućima pod šatorima uz krijes i uz obilje kulturno sportskih događanja. Tijekom tri dana uz  neprekidnu glazbenu podlogu brojnih DJ  ( Trias, Nard, Ogologo, Beatris, Tribal, Jam,Mili.. )  i Land art izložbu nizati će se radionice kreativnih umijeća ( izrade dream chatchera,  radionice vune, umjetničke radionice .. ), radionice žongliranja i manipuliranja s devil stickima, yoge, izrade zmajeva te umijeća hodanja po slack lineu.

Događanju se pridružuje i biciklistička utrka pod nazivom „Đir po šumi“ u suradnji sa Brdsko biciklističkim klubom „Kvarner Viškovo“ koja će se održati 29.4. u 11 sati sa startom na ulazu na događaj. Đir će biti rekreativnog karaktera u dvije staze, sportska staza sa Đirom od 47 kilometara te rekreativni Đir od 25 kilometara. Staza će prolaziti šumama Platka i okolice te građane upoznati sa krajolicima koje ćine naše zaleđe.

Uz sve to posjetitelji će moći sudjelovati na svakodnevnim usponima na Snježnik, (obližnji vrh koji doseže 1506 metara nadmorske visine), uz pratnju kojoj će se pridružiti i skupina rječkih entuzijasta planinara „Vikend planinari“. Pohodi na Snježnik kreću sa ulaza campa u subotu 29.4. i nedjelju 30.4. u 15h a je povratak planiran u kasnim popodnevnim satima.

Pripreme na Platku  traju već nekoliko tjedana usprkos lošem vremenu, uz podršku Općine Čavle  te nekoliceine sponzora koji su prepoznali mladu iskru koja želi postati plamen.

Cijeli događaj biti će popraćen prvomajskom kuhinjom promotivnih cijena za članove udruge i one koji će to tek postati.

Sve informacije na fb Udruga Mandala

Kontakt : Marino Mazor 097 6060406

Sara Shanice Washington 0976475285

 

RADIONICA HODANJA PO SLACKLINE-u

Slacklining je sport usko vezan za povijest cirkusa, alpinizma i ekstremnih sportova. Slackline je poliesterska traka raznih širina od 2 cm do 5 cm razapeta između dvije čvrste točke, najčešće dva drveta ili dvije stijene na suprotnim stranama.
Slacklining je sport koji se intenzivno razvija u svijetu te svakim danom probija vlastite granice. Hrvatska scena slacklininga za sada je u samome početku, no gradovi poput Rijeke i Zagreba na dobrom su putu da uvedu novi sport u svakodnevnicu. Efikasan je i lako prenosiv sport koji pomaže jačanju mišića, relaksaciji tijela i uma, razvijanju ravnoteže, poboljšavanju fokusa, te je jednako tako odlična zabava za sve uzraste. Svakim danom sve više ekstremnih sportaša natječe se u duljini prelaska highline-a, te je prošle godine oboren rekord od 1200 metara u duljinu.
Glavne discipline su:Tricklining ,Highlining, Yogalining, Normalline.

Cilj radionice je upoznati građane sa slackline-om, te ih uvesti u sport na siguran i zabavan način!

Udruga Mandala objavljuje u Trk U Šumu – TUŠ 2017..