Tifan – vege bistro-catering

Na jugoistočnom dijelu grada Rijeke između Pećina i Podvežice, u bivšem kompleksu tvornice Vulkan djeluje TIFAN, vege bistro i catering. Radnim danom i subotom do 16h. nude ukusna isključivo VEGE jela, po principu jedan meni dnevno. Ponuda je istaknuta na web stranici.

Na Tifan “naslonjena” je Dvorana kulture, lijepo zdanje u kojem se vježba Joga i organiziraju razni programi, a koja je dobar promjer prenamjene bivše tvorničke hale. Odličnom akustikom i ugodnom atmosferom po našem je mišljenju najljepša dvorana u gradu. Vjerojatno i najveća ovog tipa, pogotovo ako ne računamo velike sportske centre. Kompleks ponude zaključuje Hostel iznad bistroa. Ima svoj parking i WIFI.

tifan_055

Prednosti Tifana su vrlo prihvatljiva cijena menija, dobra kvaliteta, i odlična lokacija, pogotovo ako je lijep dan pa možete sjediti vani na terasi. U suprotnom može se reći da je (kao) mana što nije u centru, ali mora li sve u centar? Centar ne može nikada pružiti ovakav mir i ugodu. To što “nitko od nas nema vremena” nije problem Tifana već ovog društva. Jer vremena nemamo za sebe. Filozofiju na stranu, ovdje manu nalazimo u izboru tek jednog menija dnevno, pa ako nam taj nije po volji, ostaje da dođemo sutra. Napredak bi se mogao možda očitovati u ponudi cjeđenih sokova, smoothija i sličnog. I naravno, ostaje žal da nijedno od ovakvih, ionako rijetkih mjesta ne radi popodne ili navečer.

Osim kao što smo naveli – prihvatljive cijene, prednost je i mogućnost dostave, što uz pretplatu cijenu čini još prihvatljivijom, da ne kažemo banalnijom. Za taj novac teško da ćete išta igdje pojesti, a kamoli ovako kvalitetno.

Naše preporuke. Što u biti ne treba ni govoriti, jer da nisu prepuruke nebi ni pisalo na ovim stranicama 😉

Info:

Tifan.hr