Thai Yoga masaža predavanje i radionica

PREDAVANJE, 07/04 u 19.30, ulaz slobodan

Thai masaža proširila se daleko izvan granica Tajlanda i postala je sastavni dio ponude brojnih wellnessa i salona za masažu. Razlog tome je njena učinkovitost. Na predavanju ćemo imati prilike saznati povijesni razvoju ovog oblika rada na tijelu, o razlikama između Bangkoškog i Chiang Mai stila thai masaže, o tome kako izgleda sam tijek masaže, kao i o najnovijim suvremenim stremljenjima. Da sve to kvalitetno ispričamo dotaknuti ćemo se i tradicionalne tajlandske medicine, yoge, budizma….Ukoliko Vam sve to zvuči zanimljivo dođite na predavanje u petak 07.04. u 19.30 sati.

EHIPASSIKO – UVODNA RADIONICA THAI MASAŽE, 12 sati , 800 kuna

Namjera ove radionice je pružiti osnovne informacije o Thai masaži, ne samo na intelektualnoj razini, kroz upoznavanje nekih specifičnosti te masaže ili kroz prepričavanje njene povijesti, već naročito na praktičnoj razini. Prilika je to za isprobati i osjetiti osnovne tehnike koje koristimo u masaži.
Ehipassiko, prevedeno sa sanskrta znači dođi i vidi. Ova uputa sastavni je dio mnogih Budhinih govora i podučava nas nužnosti osobnog osvjedočenja i donošenja zaključaka na temelju onoga što smo isprobali u prvom licu, bez posrednika, bez predrasuda.
Radionica Ehipassiko pružiti će vam iskustvo thai masaže iz perspektive primatelja i davatelja, a ako Vam se svidi možete nam se pridružiti na školi Thai masaže ove jeseni.
Cijena radionice je 800 kn, ako uplatite polog od 200 kn do 30.03 dobivate na dar knjigu „Thai yoga masaža, energija, namjera, pažnja.

DATUM: 08/09.04.
Voditelj:
DAVOR HABER, UČITELJ I PRAKTIČAR

Stazama bodyworka zakoračio sam 1994.g. kada sam u Roveretu (Italija) upisao školu „Te Hara“ i započeo učiti Zen Shiatsu.
1999.g. po prvi puta se susrećem s Thai Yoga masažom, a 2000.g. upoznajem i Haralda Brusta, Asokanandu, međunarodno poznatog i priznatog učitelja Thai masaže te mu postajem učenikom.
Nastavljam učiti i od drugih kako bi stekao što dublji uvid u tajne Istočnih bodywork vještina. Na tom putu imao sam sreće sresti izuzetne učitelje, kako Thai masaže (Asokananda, Pichest Bonthume, Noam Tyroler, Arno L’Hermitte, Krisnatakis, David Lutt, Kaline Alayna Kelly, Jack Chaya, Somphong…), tako i Shiatsu-a (Yvonne Muraglia, Saul Goodman, Tzvika Calisar; Wilfried Rappenecker…). �Priznat sam kao učitelj Thai masaže unutar Sunshine Networka i Thai Healing Alliance International, svojevrsne krovne udruge za sve praktičare Thai masaže diljem svijeta, čiji je glavni cilj da se vještina Thai masaže na Zapad prenese u što cjelovitijem obliku. �Autor sam brojnih članaka i knjige o Thai masaži, održao sam mnoštvo početnih i naprednih radionica u raznim gradovima Hrvatske i organizirao, zajedno sa Dankom Lara Radićem, kolegom iz Beograda, nekoliko međunarodnih susreta praktičara Thai masaže na otoku Ižu. U međuvremenu sam postao i praktičar i učitelj TOK SEN metode, za sada jedini u Hrvatskoj.
Trenutno me u Thai masaži najviše inspirira pitanje etike i estetike. Postoji, naime, jedno od pravila za masere koje kaže: „ Neka o tebi ne govori tvoj jezik, već tvoje ruke”.

https://www.facebook.com/events/1289916844422048/