Svako dijete je sudbina roditelja, ništa nije slučajno

Dijete je kao mašina koja vas gura naprijed i kad nemate snage, ono vam pokazuje za što ste sve spremni, a da toga niste ni bili svjesni!


Svako dijete dolazi na ovaj svijet sa specijalnom, jedinstvenom misijom. Dok živi svoj životni put, ispunjava svoju misiju, ali i utječe na život svojih roditelja.

Da, taj mali čovjek dolazi da vas nauči toliko toga. On vas može vratiti na pravi put. Ojačati vas. Dolazak djeteta radikalno i zauvijek mijenja život.

S druge strane, neki roditelji su skloni da dijete, odnosno njegovu osobnost ili ponašanje, vide kao “svoj križ”, križ za nešto što su možda loše radili, umjesto da cijene sve ono lijepo što potomstvo donosi.

Ako star čovjek iskreno pogleda svoj život i analizira ga, sigurno će vidjeti mnoge uspjehe i pobjede koje možda nikada ne bi postigao da nije imao dijete, bilo da je u pitanju promjena  karaktera ili uspjeh u karijeri na koji ga je motiviralo dijete, ili nešto treće.

Dijete je kao mašina koja vas gura naprijed i kada nemate snage, ono vam pokazuje za što ste sve spremni, a da toga niste ni bili svjesni.

Koliko ljubazni, strpljivi i nesebični možete biti.

Djeca često roditeljima otvaraju nove poglede na život. Kada bi roditelj bolje razmislio i slušao, vjerovatno bi shvatio da je dijete često u pravu.

Razmislite – koliko ste mudriji postali od kad ste se ostvarili i kao roditelj?

Ako vaše dijete više ne živi s vama, ako je vaš odnos poljuljan, razmislite gdje ste napravili grešku, što niste slušali, što niste razumjeli?

Nikad nije kasno da razumijete.

Ako imate bolesno dijete, to je lekcija života koja će vas učiniti jačim. Učiti vas da uživate u životu, u svakom danu, što god da se događa.

Da vidite sreću u najmanjim stvarima.

S božjom pomoću, ono će ozdraviti i zajedno ćete uživati u plodovima najvažnije lekcije koju ste naučili.

Stil.kurir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.