Stvaranje dobre karme

Sav spiritualni rad se svodi na stvaranje bolje i sretnije osobe u sebi. Lakše je nego što se čini!


Prije svega ne smijemo u svemu što nam se događa vidjeti lošu karmu. Jasno moramo razlučiti karmičke teškoće od onih koje stvaramo svojim lošim izborima, odlukama i djelovanjem. Uvijek moramo biti u stanju razlučiti vlastite pogreške i kad smo žrtva loših okolnosti. Nije sve što nam se događa karmički balast.

Mnogi ljudi vide sebe kao žrtve loše karme, nemoćne da to promijene. Nije istina. Bez obzira kakvu ste karmu donijeli u ovaj život, možete to promijeniti. Doslovno značenje karme – “čin” – podrazumijeva potencijal za promjenu, a promjena se postiže stvaranjem dobre karme.

Kako to činiti?

Na mnogo načina, nabrojat ću samo neke….

1. Vodite svoj spiritualni dnevnik

Svaki put se nagradite za pobjedu nad svojim slabostima i za dobre odluke i ustrajnost u provedbi…

2. Činite dobra djela

Ovo je najlakši i najbolji način stvaranja dobre karme… Ako širite pozitivnu energiju, primit ćete tu istu pozitivnu energiju natrag, možda ne odmah, ali sigurno kad vam bude najviše trebalo.

Pomagati možete na puno načina, od pomoći starijoj osobi da prijeđe ulicu, davanju sirotinji, pomaganju beskućnika, učestvovanju u humanitarnim akcijama, itd… dajte i dobit ćete.

3. Poslušajte Univerzum ili vlastitu intuiciju

Ako vas ljute beskrajna čekanja u dugim redovima ili čekaonicama, umjesto da se ljutite i prigovarate, razmislite o tome što vam Univerzum pokušava reći (lekcije strpljenja, možda?).

Lekcije koje trebate naučiti su oko vas – trebate samo čuti poruke, pravilno ih protumačiti i primijeniti.

4. Tarot savjetovanje ili primjena neke druge metode

Ova savjetovanja su dobar način provjeravanja dnevnog i cikličkog karmičkog pulsa. Otkrit ćete šta, zašto i kako vam se događa i kako promijeniti predznak događajima koji vam se ne sviđaju.

Dobit ćete i putokaze (kuda ići, a kuda nikako ne ići ) i miljokaze (za koliko vremena možete očekivati pozitivnu promjenu), a i „upozoravanja” na opasnosti i rizike na vašem Putu.

5. Promijenite nešto u svom životu, naučite nešto novo, upoznajte nove ljude…

Ako posjećujete ista mjesta svaki dan, vidite iste ljude i činite iste stvari i ako primjećujete da imate “lošu sreću”, stalno privlačite slične ljude i ponavljaju vam se slični ili čak isti neželjeni događaji… promijenite stvari.

Univerzum vam možda pokušava pokazati postoji li nešto što biste trebali prestati činiti, ili da postoji nešto drugo s čime biste trebali započeti.

6. Otiđite na regresiju, saznajte više o svojim prošlim životima

Saznanje o izborima koje ste učinili u prošlom životu ili životima vam može dati uvid u obrasce koje vidite u ovom. Jednom kad shvatite koje još lekcije trebate naučiti, možete promijeniti svoje ponašanje u skladu s tim.

I energetske konstelacije vam mogu pomoći da promijenite stare, neučinkovite obrasce ponašanja…

7. Prakticirajte duhovnu higijenu, molitvu, meditaciju, zdrav način života, feng shui…

Mentalna, psihička, duševna i fizička zagađenja, kao i zagađen prostor oko vas u vaš život unose nered na svim razinama, zato redovito prakticirajte metode duhovne higijene..

Feng shui (ima i drugih metoda koje djeluju slično) izbacuje negativnost iz vaših prostora, stvarajući prostor za protok pozitivne energije kroz vaš dom, a i unutar sebe, pomažući vašoj karmi da se poboljša. Pomažu i sve druge metode čišćenja…

8. Opraštajte, stalno…

Opraštajte drugima, ali ne zaboravite oprostiti i sebi. Teret krivnje, srama i straha,  može blokirati sve vaše napore u duhovnom rastu. Praksa praštanja ima dvostruki učinak po pitanju karme.

Vi ne samo da stvarate dobru karmu za sebe nego možete pomoći i drugoj osobi da se oslobodi negativne karme.

9. Ako ne možete sami, potražite pomoć

Kada jedanput shvatite koja iskustva i osobe privlačite u svoj život da biste mogli odraditi lekcije koje trebate odraditi, spremni ste promijeniti svoju karmu. Sve vaše misli i emocije, bez obzira koliko ste ih svjesni ili ne, utječu na druge ljude i zrcale se u vaš svijet, kao i obratno, jer nitko nije otok.

Sve misli su energija koja  šalje vibracije koje utječu na cijelu okolinu, počevši od vašeg vlastitog tijela do svakog aspekta vanjskog svijeta… sve ljude, životinje, biljke i sam Univerzum…

Držite svoje misli “počešljane”…

magicus.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.