SENZUALNA PLANETA

Čast nam je da smo se kao osjećajna bića pojavili na ovoj osjetljivoj planeti, na kojoj je sve povezano. Svakog dana nam se otvaraju vrata opažanja. Vrata kroz koja možemo svjesno prolaziti ili smo ih nesvjesni, ne primjećujemo da su tu za nas. Međusobno stapanje svega živućeg na našoj planeti je njezina bit, blagodat, blagoslov bivanja. Dio te nepobitne fuzije, tog slijevanja u jedno smo i mi, ljudi, kao osjetilna, osjećajna i osjetljiva stvorenja. Iako se tome svjesno ne odazivamo, dapače, često se i odupiremo, naše biće je uvijek ‘umreženo’ – isprepleteno sa samom prirodom postojanja.

Pulsirajući ritam planete, uhvaćene u trenutku putovanja ‘mliječnom stazicom’ svemira, potiče nas na pokret, ples, igru, istraživanje, stvaranje, smirenje, predah… Dio smo životnih procesa pojavljivanja, prelaženja, propadanja i preporađanja, poput ispljunutih koštica krijući klice nekih budućih voćnjaka i mitskih gozbi. Kada iskustveno spoznamo punoću postojanja, kada se strahovi i sumnje našeg uma dovoljno rasprše da postanemo svjesni povezanosti svijeta oko i unutar nas, slijedi samo još ekstaza. Ekstaza koja je naše biološko pravo i potreba, kao djece svemira. Doživljavamo je u doticaju potpune prisutnosti ovdje i sada, sa svime što postoji. Osjećamo sestrinstvo i bratstvo sa svojim srdačnim sunositeljima života, ispunjenim žustrim žarom poput netom propupalih cvijetića ponad bistrog potočića ili mladih sjenica u punom cvrkutu proljetnih serenada. Priroda ponekad urliče, ponekad šapuće, beskrajno nježna i moćna u svojim emanacijama, no najčešće jednostavno pjevuši pjesmu preobrazbe, protočnosti, prelijevanja života iz jednog oblika u drugi…

“Usred napuštenog polja ponovo pronalazim Sebe. Okrećem se i vidim Tvoj živi pogled.” – kaže Nataša. Kroz ‘ples života’ pobuđuje se osjećaj poznanstva među nama, želja za uspostavljanjem kontakta, stvarnim susretom, prihvaćanjem i bivanjem prihvaćeni u cijelosti svoga bića, zagrljaju duše i tijela… Polagano se približavamo jedni drugima, na unutra koliko i na van, osjećajući kako se naše različitosti, naše jedinstvene pulsacije, drhtaji, mirisi i okusi postepeno slijevaju i stapaju u novu, zajedničku sferu u kojoj se istinski sastajemo. Bestidno, kao što je priroda sama, ogoljeni svih krinki, ozareni jedni drugima u blaženstvu sjedinjenja.

Ova radionica je poziv na upoznavanje naše senzualnosti kao dara planete Zemlje, na kojoj se gostimo i učimo gostiti bez suzdržavanja. Biodanza nas oživljuje na svim razinama postojanja, obnavlja našu osjetilnost i razvija sposobnost za užitak. Daje nam osjećaj nahranjenosti i udomaćenosti u vlastitoj koži, kao i u sveprožimajućem i sveobuhvatnom ‘biti za-jedno’, unutar kojeg se naše granice raspršuju i rane zacjeljuju, a životna sila buja i probija brane, oslobađajući naš puni potencijal…

Vrata su otvorena. Dobrodošli!

 

PLANETA SENZUALNOSTI JE ISTRA
Poreč, 31. kolovoza i 1. rujna 2019. (Mala sala Pučkog otvorenog učilišta Poreč i lokacija iznenađenja;).

Kroz njezine zamamne krajolike – grmovite, šumovite, namreškane, valovite, znojne, slane, sočne i osunčane… provest će nas Nataša Kern, osnivačica škole Biodanze u Sloveniji te dugogodišnja strastvena učiteljica i plesačica života. Njenim riječima:

Ja sam životni entuzijast. Susrela sam se s Biodanzom 2002. godine i od onda na dalje posvetila sam život širenju dobrobiti koje donosi ljudima. Više od četiri godine sam svakomjesečno putovala u Milano, gdje sam stekla zvanje učiteljice te kasnije i didaktičarke Biodanze. Mnogo puta tijekom školovanja sam imala priliku učiti od samog tvorca sistema, Rolanda Tora Aranede. U današnje vrijeme vodim redovne tjedne susrete u Sloveniji kao i tematske radionice u Sloveniji, Hrvatskoj (u sklopu Harmony programa na Pašmanu), Austriji i drugim okolnim zemljama te vodim i koordiniram rad slovenske škole osposobljavanja za učitelje Biodanze. Moje dosadašnje specijalizacije su Biodanza s djecom i adolescentima, Biodanza s glinom, Identitet i 4 elementa te Biodanza u prirodi.

Radionica će biti vođena na engleskom jeziku, uz prijevod na hrvatski. Puna cijena je 100 eura, cijena za rane prijave do 15. srpnja 75 eura, radna cijena 50 eura. Broj mjesta je ograničen.

Prilikom prijave potrebno je poslati podatke: ime i prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona te uplatiti nepovratni depozit od 25 eura, u kunskoj protuvrijednost na dan uplate:

IBAN: HR9423600001101716918

Udruga Ars.Polis
Anke Butorac 9
52440 Poreč

OIB: 80097360122

Za informacije i prijave pišite mi na jana@ars.polis.hr ili zovite na +385 91 1860 514.
Nisam non-stop dostupna ali javit ću se u razumnom roku… 😉 Jana

“Hvala ti, planeto senzualnosti, što dijeliš s nama svoja njedra i svoju auru. Učimo te se štovati.
Tvoji osjećajni”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.