Rješenja prvog hrvatskog digitalnog hakatona

Kao što smo obećali u emisiji, evo rezultata rada marljive skupine koja je prisustvovala Hackatonu.

Najboljih pet ideja i rješenja prvog hrvatskog digitalnog hakatona VersusVirus održanog ovog vikenda

  1. travanj 2020.: Nakon 48 sati rada timova, žiri je odabrao pet najboljih. Tri od pet najboljih rješenja odnose se na djecu, roditelje i učenje Chatbot Dejana pomagati će roditeljima i nastavnicima u provedbi nastave na daljinu za djecu s poteškoćama u razvoju.  Naucime.online je platforma koja pomaže u savladavanju gradiva učenicima i studentima, a  Stay (in)sane parenting hub pomaže svim roditeljima da bolje organiziraju vrijeme, obaveze i zabavu za djecu u danima samoizolacije. Svi roditelji među vama i nama prepoznat će se lako u jednoj od tih ideja i rješenja! Tilda je digitalna donacijska platforma putem koje se prikuplja pomoć za ljude u nevolji poput onih koji su u nedavnom zagrebačkom potresu ostali bez domova. U zamjenu za donaciju korisnicima nudi digitalni poziv s poznatim osobama. Iza naziva Green community rooftops for a better life kriju se vrtovi na krovovima i balkonima stambenih zgrada koji doprinose našoj samoodrživosti što se tiče hrane, boljoj kvaliteti zraka i kvaliteti života u gradovima.

 

Ovo su organizatori :

Organizatori ovog događaja, koji su utrošili sate volonterskog rada kako bi događaj prošao bez ikakvih poteškoća su: Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT RIS Climate KIC Hub Hrvatska, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita.

Zahvaljujemo svim sudionicama i sudionicima te podržavateljskim organizacijama koje će osigurati daljnju podršku potrebnu za provedbu ideja, a sljedeći sastanak na tu temu je dogovoren već u utorak!

Za više informacija o nagrađenim idejama: Web link na versusvirus.hr ili https://versusvirus-croatia.devpost.com/

Dva tima su baš iz Rijeke – Stay (in)sane parenting i Tilda, dok je u trećem, Dejana chatbot timu isto jedna Riječanka. Na ovoj stranici https://versusvirus-croatia.devpost.com/submissions možete vidjeti svih pet nagrađenih (video insane parenting je supersmiješan), kontakte voditelja timova kao i druge ideje timova – ukupno ih je 10 uspjelo predati zavšne radove na ocjenjivanje žiriju.

ZA više informacija o nam : www.zez.coop I www.terrahub.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.