Radionica nordijskog hodanja

U Zagrebu i u Opatiji!

Koračajte zdravije i u zlatnoj dobi! Priključite se besplatnoj, stručno vođenoj radionici nordijskog hodanja. Očekujemo vas na glavnom ulazu parka Maksimir od 21. do 25. rujna 2015. od 17,30 sati. Prijave su nužne na broj 01 6312 744. Okupljanje ispred glavnog ulaza u park Maksimir. Radionicu vodi renomirana prof. kineziologije Silvija Zoković. Po svakoj je radionici osigurano 20 štapova za nordijsko hodanje, a broj mjesta je ograničen. Upravo stoga su nužne prijave i rezervacije. Ukoliko imate vlastite štapove za nordijsko hodanje, slobodno se priključite uz prethodnu najavu. Radionice nordijskog hodanja održavat će se neovisno o eventualnom kišnom vremenu, samo je nužno imati kvalitetnu obuću i kišnu kabanicu.

Za velike planove: BKS Senior paket račun
Poklon svim seniorima: stručno vođena radionica nordijskog hodanja

Iskustva svjedoče kako život tek počinje u mirovini, a doba zrelosti često se naziva i zlatno doba. Naravno, tajna kvalitetnijeg života u mirovini očituje se u činjenici da sa zrelošću razvijamo i zavidnu razinu životne mudrosti koja nas usmjerava na osobnu sreću i zadovoljstvo, te da svoj životni ritam usklađujemo s vlastitim željama.

Upravo zbog poticanja kvalitete življenja svih seniora, BKS Bank poklanja stručno vođenu radionicu nordijskog hodanja.

Radionice se održavaju:
– u Zagrebu: park Maksimir, od 21. do 25. rujna 2015. godine, od 17.30 do 19.00 sati. Okupljanje ispred glavnog ulaza.

i
– u Opatiji: park Angiolina, od 28. rujna do 2. listopada 2015. godine, od 17.30 do 19.00 sati. Okupljanje u parku Angiolina ispred Hrvatskog muzeja turizma.

Radionicu vodi renomirana prof. kineziologije Silvija Zoković. Po svakoj je radionici osigurano 20 štapova za nordijsko hodanje, a broj mjesta je ograničen. Upravo stoga sunužne prijave i rezervacije na telefonski brojeve telefona 051/ 353 582 te 01 6312 744 ili na e-mail info@bks.hr

Ukoliko imate vlastite štapove za nordijsko hodanje, slobodno se priključite uz prethodnu najavu.

Radionice nordijskog hodanja održavat će se neovisno o eventualnom kišnom vremenu, samo je nužno imati kvalitetnu obuću i kišnu kabanicu.

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na telefonski broj 051/ 353 582.

Razlozi za nordijsko hodanje – preporuka prof. kineziologije Silvije Zoković
Lako se uči u svakoj životnoj dobi
Od obiteljske aktivnosti u kojoj sudjeluju i djeca pa do najstarijih osoba – svi mogu lako i brzo naučiti tehniku nordijskog hodanja. Starijim osobama štapovi pomažu u lakšem održavanju ravnoteže pri kretanju.

Jednostavna oprema
Potrebni su samo štapovi, udobna odjeća i dobre cipele ili tenisice, te dobra volja za ovu učinkovitu tjelovježbu. Ipak, tehniku nordijskog hodanja nužno je naučiti od stručno osposobljene osobe.

Po svakom vremenu i u svako doba godine
Ovo je jedna od činjenica koja omogućuje brzo širenje ove aktivnosti. Sprimjerenom odjećom i obućom, u svako doba dana, u prirodi, parkovima ili na asfaltu, sami ili u društvu – možete hodati sa štapovima.

Učinkovit trening za cijelo tijelo
Uključivanjem 90% mišića izvrsno ćete oblikovati cijelo tijelo. Već i 45 minuta, 3 puta tjedno donijet će izvrsne rezultate, vidljive na rukama i ramenima, natkoljenicama, trbuhu te stražnjici.

Idealna aktivnost za skidanje kilograma
Ruke se preko štapova aktivno uključuju u hodanje, a težina tijela se raspoređuje na četiri točke što omogućuje dulje trajanje aktivnosti, nužno u programima mršavljenja. Ublažavajući na taj način utjecaj gravitacije, subjektivni osjećaj naprezanja je manji – možete duže hodati bez osjećaja umora. Kao zdrav način kretanja, s preko 600 aktivnih mišića, nordijsko hodanje u jednom satu omogućava sagorijevanje između 400 i 500 kcal, što je oko 40% više nego pri hodanju istom brzinom bez štapova!

Štedi zglobove
Korištenjem laganih i stabilnih štapova rasterećujete pasivni dio sustava za kretanje i do 30%, što je posebno važno za osobe koje imaju problema sa zglobovima donjeg dijela tijela i leđima. Pravilna tehnika i dobre cipele povećavaju šanse za uspjeh.

Jača srce
Da bi opskrbilo 90% mišića, srce i krvožilje snažnije rade što se očituje povećanjem pulsa za oko 15%. Nordijsko hodanje je aerobna aktivnost kojom brže i lakše dolazite do zdravstvenih efekata vježbanja.

Jača imunitet
Boravak na svježem zraku i tjelovježba umjerenog intenziteta jačaju obrambene snage organizma.

Prevencija i ublažavanje tegoba
Medicinska istraživanja pokazuju kako nordijsko hodanje smanjuje gubitak mišićne mase te ublažava migrenu, reumatizam i artroze, a jačajući mišiće sprečava nastanak osteoporoze. Također, nordijsko hodanje smanjuje i rizik nastanka staračkog dijabetesa.

Ublažava stres i popravlja raspoloženje
Nordijsko hodanje potiče lučenje hormona dobrog raspoloženja i ugode već nakon 20-ak minuta. Za one koji nemaju preveliku sklonost aktivnom načinu života – nordijsko hodanje je pravi izbor. Treba samo donijeti odluku i napraviti prvi korak. Napravite ga uz pomoć BKS Bank, a ostalo prepustite čaroliji ljudske fizionomije!

LINK