Radionica desetodnevnog posta

odlučio sam pokrenuti novu radionicu desetodnevnog posta s početkom
u petak popodne, 17. ožujka pa sve do ponedjeljka, 27. ožujka.
S obzirom da je post na vodi za mnoge još uvijek velika nepoznanica i na ovoj ću radionici dozvoliti veću fleksibilnost, tj. prilagoditi ćemo se različitim nivoima iskustva s postom. Drugim riječima:
–       hrabriji i iskusniji polaznici će biti na vodi svih deset dana.
–       Manje iskusni polaznici se mogu pridružiti samo preko vikenda i biti na vodi dva ili tri dana,
–       Biti će dozvoljena i ”soft” opcija, tj. dozvoliti ću polaznicima koji to žele, da tijekom dana pojedu jedan skromni, nisko kalorični obrok i na taj način ublaže proces posta i eventualnu krizu koje se boje (a koja zapravo i ne postoji, posebno ako se postu pristupi u dobro organiziranoj i vođenoj grupi).
U svakom slučaju, cilj nam je upoznati polaznike s procesom autofagije za koju je poznato da se aktivira tijekom posta – i to posebno kad se minimizira konzumacija ugljikohidrata. Vjerujem da je većina vas već upoznata s prednostima autofagije pa sad ne bih o tome. Za one koji žele naučiti više o iscjeljujućim svojstvima tog našeg ”latentnog, unutrašnjeg liječnika” govoriti ću u petak i subotu navečer. Također, onima koji se prijave na radionicu poslati ću i novu verziju mojeg teksta na temu fiziologije posta u kojem govorim o nedvojbenim znanstvenim činjenicama koje potvrđuju dobrobit posta u podizanju imuniteta, vitalnosti, smanjenju upalnih procesa, bistrini uma i sl.
 
Radionica će se ovaj put održati u Lotus resortu koji je smješten na zapadnom, zelenom kraju otoka Krka u malom mjestu Brzac, blizu Glavotoka. Centar ima tri zgrade sa smještajnim kapacitetom od oko 50-60 osoba. Centar u ljetnim mjesecima funkcionirati kao resort a izvan glavne sezone kao Holistički Centar kojeg sam nazvao HOMER (od Holistic, Medical and Research Centre). Više možete saznati na mrežnim stranicama Centra (http://homer-center.com, stranica je još uvijek ”under heavy construction”!).
 
Sve vas naravno zanimaju i cijene. Kao i do sada, cijene će biti ugodne, predsezonske :))
Ukratko, u Centru imamo dvije kategorije smještaja: a) Apartmani i b) dvokrevetne sobe u Centralnoj zgradi. U apartmanima se mogu smjestiti po dvije osobe (plus dvije osobe na kauč ali to ne preporučam). Apartmani su luksuznije opremljeni tako da imaju kategoriju s četiri zvjezdice. U sobe u Centralnoj zgradi se također mogu smjestiti dvije osobe ali imaju kategoriju s tri zvjezdice jer dvije sobe dijele jednu kupaonicu.
Cijene su slijedeće:
–       Apartman: 80 Eur na noć za dvije osobe, 
–       Sobe u Centralnoj zgradi: 50 Eur na noć, također za dvije osobe
Dodatno, cijena radionice je slijedeća:
–       Vikend (dva do tri dana): 40 Eur, ako vas dolazi dvoje onda 50 Eur ukupno,
–       Deset dana: 200 Eur
Naravno, ako je nekome i to previsoka cijena, slobodno mi javite pa ćemo smisliti neko sponzorstvo ili mogu ponuditi da asistirate ili na neki drugi način pomognete oko organizacije i provođenja radionice.
Toliko za sada, ako ste zainteresirani vi ili neki od vaših prijatelja pošaljite mi e-mail s podacima i željama. Za dodatna objašnjenja slobodno me nazovite.
Srdačan pozdrav
 

______________________________________
Ivica, Ivo Orlić
mob: +386 915074066
e-mail: ivo.orlic@gmail.comlotus.resort.hr@gmail.com
Google map: https://goo.gl/maps/mATjAcmgci6ZfM487

______________________________
LOTUS RESORT & HOMER Center
51500 Brzac 85, the island of Krk
CROATIA

One thought on “Radionica desetodnevnog posta

  1. Sonja Kolega

    Molim vas da me obavijestite kad imate organizirani post na vodi ili na sokovima u trajanju od 7-21 dan.
    Hvala najljepša
    Sonja Kolega

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.