R E D E M P T I S O N G

R E D E M P T I S O N G

Won’t you help to sing
These songs of freedom?

Emancipate yourself from mental slavery
None but our self can free our minds
Have no fear for atomic energy
‘Cause none of them can stop the time

iz REDEMPTION SONG Bob Marley

Oslobodi se mentalnog ropstva

Nitko osim nas samih ne može osloboditi naš um

nemaj straha od atomske energije

jer nitko od njih ne može zaustaviti vrijeme

Hoćeš li pomoći pjevati

Ove pjesme otkupljenja

(onoga što nam pripada)…

Blog, ne bih da je ovo blog. Možda ispada čak elitistički, no blog mi zvuči kao… kao prevaljena gvalja nečega iz usta jedne npr. žabe. Obožavam sve beštijice, pa i gmaziće, no moji gvaljoni su rezervirani za po doma i nikako ne mogu biti nekakve hladnokrvne izlučevine ne, ne. Jest da se ja napušem od svega što se događa, k’o žabetina i bolje da to nakupljeno ekako iskrekećem umjesto da puknem, pa uprljam okoliš. Nadam se da ovo isto nije prljanje…

Ovo je više ‘časo-pis’; za uzeti onoliko časa koliko je kome potrebno da probavi pisane ponuđene glomazne, ali sočne misli!

Ma da, nije drek nego se je psić pokakal, ali zaista nije isto; blog su izmislili da ispunjava matricu dnevnog ili regularnog apdejtanja nekim informacijama, a ovdje si lijepo uzmite svoje vrijeme, i rastegnite čitanje jednog papirusa ako lijepo ‘oćete na petnaest dana. Ako je već matriks onlajn onrekord i apdejt, pa budite barem ofroad dio svog samoproročanstva. I obratite pažnju na Marleyevu bazu, cijeli Redemption song, neko bi ga preveo kao spasenje, netko otkupljenje, no volim misliit ako nas je Almighty otkupio od robovanja krivim bogovima, da je ono što nam vraća naša duša kao i njeno, sasvim njeno vrijeme. Možeš li, prijatelju, zamislliti takav svijet, takvu vrstu snage, tako uštelane nam putanje.. ? Evo, zamišljaj ga sa mnom, kao što je sigurno puno puno više njih pjevalo pjesme oslobođenja spasenja iskupljenja s onima koje mi tj. ja mala kreketavka nikad neću sustići, niti tebamo; pomoći ipak možemo…Vau, to je mnogo ! Javite se nekad, dok probavljate te sočne predimenzionirane misli…da znam znate znamo da ima još nekog tko tako želi, ljepota raste kao bujni vrt… il’ bar kojim usklikom, mljacom, fujom, je li vam fino, mučno, prezačinjeno, suho, pregoreno, dijetalno, što vam je, što nije, imate li novi recept, tajne sastojke, starinsko ognjište…?

Hvala vama nama na vremenu i vremenu na vremenu !

Helga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.