Premijera filma NI VREMENA ZA UMIRAT

S obzirom da dosadašnji odlazi u penziju, novi Bond bi mogao biti naše Rijeke kapljica? Sugerira to naslov novog filma NI VREMENA ZA UMIRAT koji se, kao posveta “naslonio” upravo na najnoviji uradak iz serije James Bonda. Iako ovaj riječki film, naravno, nije na tehničkom nivou razvikane franšize, niti je tko to od njega očekivao, većina gledatelja priznati će kako je naš Agent 007 – pardon o1o, mnogo simpatičniji! Simpatična je vizualna igra logotipa, jer 1 je agent a nule su kotači!

 

U svakom slučaju, grupa mladih snimila je zanimljiv uradak u produkciji Udruge Spirit  prošavši preko brojnih osobnih izazova i prepreka, ali i ovih općih pravila i situacija koje su oko nas. Naslanjajući se na detektivske filmove iz doba film Noire-a, imaju detektiva, fatalnu ženu, mafiju, a radnja, odnosno dio radnje, se dešava u, vjerovali ili ne …Bordelu!  Prostor Bordela je odlično “odglumio” – Bordel La grotta – povijesno autentični lokal, zaista lijepo uređen, što je dalo filmu posebnu notu. Specijalni gosti filma su Šajeta i Lucio Slama .
Zasigurno ovaj projekt osim filmske vrijednosti ima i veliku ljudsku vrijednost, jer je dozvoljeno da se na platnu u glavnoj ulozi pojave mladi sa invaliditetom, a to je rijetkost, ako se i pojave onda su tek da popune formu, ovdje su oni glavni! Kako su to odradili? Maestralno! Provjerite!
Nije red da vam otkrijemo sve, pa ćemo priložiti dva videa iz filma koji dovoljno govore da vas privuku na predstojeću premijeru u HKD 15 i 16. 11. u sklopu Međunarodnog film Festa UHVATI FILM. Ulaznice će trebati rezervirati jer je ograničen broj posjetitelja. Naravno, situacijom oko nas. Informacije uskoro možete naći na www.spirit-ri.hr Ako su vam se svidjela videa pretplatite se na tjub kanal. Pogledajte video isječke:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.