Plesna meditacija

Plesna meditacija je duhovna disciplina namijenjena svim plesačicama bez obzira na plesno iskustvo. Plesna tehnika je dobrodošla kao temeljna baza plesa, ali u plesnoj meditaciji je nevažna, jer se jednostavno spontano prepuštamo ritmu i istražujemo svoje biće – svoju svijest, osjećaje. Igramo se sa svojim tijelom, istražujemo pokrete. Nakon nekog vremena gubi se osjećaj za prostor i vrijeme, transcendiraju se granice duha i tijela, plesačica se stapa sa glazbom i gubi u dubinama svojeg bića – ostaje samo ples…
Za razliku od ostalih meditacija, u plesnoj meditaciji imamo otvorene oči i aktivno koristimo svoje tijelo.
Plesna meditacija se bazira na slobodnom i spontanom plesu. Takav način plesanja važna je duhovna disciplina, i izvrsna je antistres terapija, jer se dubinski opuštamo i relaksiramo.

DONACIJA: Po Vašoj procijeni i mogućnosti
Prijave na mail:  srnari@gmail.com (sa naznakom prijava za plesnu meditaciju) ili na broj moba 0919895128

Tamara Bračun

Bavim se suvremenim plesom već  11 godina. Ples je za mene poput zraka što ga udišem. Volim pokret živim za pokret jer me on oslobađa i čini potpunom. Plešem na neobičan način. U invalidskim kolicima. Iskazujem emocije plešući na meni svojstven način. Imam cerebralnu paralizu i zato ponekad ne mogu izvesti ” pravilno” pokret. Ali baš zato i volim ples jer i nepravilna plesna figura može biti savršena. Plesom ulazim u svoju nutrinu i oslobađam je. Život je lijep, a još ljepši kada plešem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.