Plesna meditacija


Mjesto održavanja radionice: Mala Dvorana Centra Zamet 16.3.2019. Vrijeme: 16-18 sati.
Plesna meditacija se bazira na slobodnom i spontanom plesu. Takav način plesa važna je duhovna disciplina, i izvrsna je antistres terapija, jer se dubinski opuštamo i relaksiramo.

Okvir plesnog istraživanja rada s grupom bit će usmjeren prema pronalaženju individualnih kretanja kako bi svaki pojedinac bio u mogućnosti pronaći slobodu i mir i samo biti u trenutku. Istraživati ćemo načine kako se tijelo može kretati kroz vizualizaciju. Kroz meditaciju i vizualizaciju pokušati ćemo “utišati“ um i samo plesati.

Drop In : 30kn

Za članove plesne grupe Magija radionica je besplatna.

Prijave na mail:  srnari@gmail.com (sa naznakom prijava za plesnu meditaciju) ili na broj moba 0919895128
Ponijeti: udobnu odjeću u kojoj se lako krećete, bocu vode i protuklizne čarape. Poželjno je plesati bos da se osjećate slobodnije, ali nije obavezno.

Tamara Bračun

Bavim se suvremenim plesom već  11 godina. Ples je za mene poput zraka što ga udišem. Volim pokret živim za pokret jer me on oslobađa i čini potpunom. Plešem na neobičan način. U invalidskim kolicima. Iskazujem emocije plešući na meni svojstven način. Imam cerebralnu paralizu i zato ponekad ne mogu izvesti ” pravilno” pokret. Ali baš zato i volim ples jer i nepravilna plesna figura može biti savršena. Plesom ulazim u svoju nutrinu i oslobađam je. Život je lijep, a još ljepši kada plešem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.