Svjetski dan plesa u Rijeci

Proslava Svjetskog dana plesa u Rijeci: Go Out and Dance Rijeka 2017.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

29.4.2017., ispred Radija Rijeke, 12:00-14:00

Svjetski je dan plesa međunarodna manifestacija koja se od 1982. godine na inicijativu UNESCO-a slavi kao podsjetnik na to kako je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Rijeka će i ove godine stati uz bok hrvatskim i svjetskim gradovima koji će za ovu priliku pod krilaticom Go out and dance predstaviti plesni život grada te u subotu, 29. travnja, s početkom u 12 sati, ispred Radija Rijeke otvoriti program plesnih točaka brojnih riječkih plesnih skupina, organizacija i plesača.

U sklopu proslave Svjetskoga dana plesa, tradicionalno se održava i čitanje međunarodne plesne poruke. Ovogodišnjom će se porukom, koju čine riječi američke koreografkinje plesačice Trishe Brown (1936-2017), obilježiti komunikacijska snaga plesne umjetnosti.

Dan plesa u Rijeci organizira Udruga Prostor Plus, a program se održava paralelno u nekoliko hrvatskih gradova. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Više o programu Svjetskog dana plesa u Rijeci saznajte na stranici eventa:

https://www.facebook.com/events/355723498162789

Rad Udruge Prostor Plus pratite na stranicama:

https://www.facebook.com/prostor.plus.7/

https://www.prostorplus.hr